A fekete fokhagymás bolygó félelme

Minden oly gyakran jön egy csillag összetevő, ami nagy izgalmat generál (olvasható: hype), valamint zavarodottsága (olvasható: teljes zűrzavar). A szarvasgombák ezt néhány évtizeddel ezelőtt, valamint a napra szárított paradicsomot megelőzően elérték. Ezen összetevők közül sokan elkapják az amerikai gasztronómiai főáramba vezető utat, míg mások túlságosan különösek ahhoz, hogy bármi más legyen, mint újdonság.

A legújabb szuper divatos séf az otthoni séf összetevője a fekete fokhagyma. Ez azt tanácsolom neked, hogy nem az a fajta tétel, amely elcsábítaná az első kapcsolatot. Általában az érzékeny emberek hajlamosak félni az ismert élelmiszerekről, amelyek megmagyarázhatatlanul feketere fordultak, de a fekete fokhagyma (amelyet nem szabad összetéveszteni egy koreai, hat fokhagymás fűszeres fokhagymával, amelyet “fekete fokhagymának” is neveznek) egyike azoknak a ritka összetevőknek, érzék.

kép

Valójában a Fekete fokhagyma egyszerűen fokhagyma, éppen csak egy különleges erjedési folyamatban érlelődik a hónap folyamán. Ez a fermentáció a fokhagymás szegfűszegeket puha, édes, és szó szerint fekete, mint a szén. A textúrában nem különbözik a pörkölt fokhagymától, de az íz (és a szín nyilvánvalóan valami egészen más: a szag emlékeztet a melaszra és a pörkölt fokhagymára, és az íze jobban hasonlít a fekete teára, az édesgyökérre, a fügére és a fokhagymára. , ez érdekes, meglepő, valamint egy kicsit zavaros.

A Fekete Fokhagyma dél-koreai, japán és amerikai együttmûködõ erõfeszítés, és a menüket olyan jól ismert éttermekben találta meg, mint a San Francisco-i Bix és Charlie Trotter’s, Chicagóban. Rövid megjelenést tett a Iron Chef America-n, valamint a Top Chef-on. De semmi sem jelent semmit, ha nem tud róla, mit kezdjen vele. A Fekete Fokhagymával kissé, kétségkívül hosszú utat tett meg, ezért azt javasolnám, hogy tapenáden, pörkölt csirkével, sós levesben vagy akár a rántottakkal és a metélőhagymával együtt használhassam. Az édesség, valamint a fokhagyma félreismerhetetlen jellege rendkívül sokoldalúvá teszi.

A fekete fokhagymát 1,27 uncia-zsákokban (kb. 3,50 dollárban) értékesítik, és a Whole Foods Market-ben állnak rendelkezésre, az élelmiszerüzleteket az egész országban vagy online.

Loading...