A Latte Art Világbajnokság a legintenzívebb verseny, amelyet soha nem ismertél

A mindennapi kávéfőzőhöz a latte-művészet valami, amit gyorsan be kell csempészni, mielőtt egy kávét kóstolna, és továbbhaladna a nappal. A Coffee Fest Portland Latte Art világbajnokság 64 versenytársa számára valóban életmód.

A legtöbb versenytárs nappali bartista vagy kávézóvezető, ahol mindennapjaikat művészete gyakorolja. De a verseny hőségében ez egy teljesen más történet. Három perc az óra, nincs idő, hogy rendetlenség. Minden versenyzőnek kicsit eltérő módja van a dolgoknak: Néhányan versenyeznek a fejhallgatókkal. Az egyik lehúzta a cipőjét, hogy ne csússzon el. De ahogy minden versenyző gondosan eljut a bírói asztalhoz, a csésze a kezében, ugyanazt a kinézetet látják az arcukon, mint a várakozás és az érzelem.

kép

Trip Jennings

Az öntvények nem Ryan-Gosling arcát sokkoló; ehelyett a legtisztább, legszebb rózsaszínek, levelek és szívek, amelyeket valaha látni fog. Amint egy művész megmagyarázza, három vagy négy verslik, a legtöbb versenytárs kezdõdik, de innen körülbelül egymillió különbség van. A versenyzők az alakot, rétegeket és kontrasztot testre szabják a csészében, hogy minden egyes latte egyedi legyen. Ez művészet, nem trükk.

És bár kétségtelen, hogy minden versenytárs nyerni akar, azok is ott vannak, hogy támogassák egymást. A verseny során meglepő mennyiségű ölelés van. A versenyzők videókat rögzítenek egymás Instagramjaira, és fotókat készítenek a végső öntésről. Meg tudják mondani, ki versenyzett egymással a korábbi versenyeken, és mit jelent az újra mérkőzések. Még Nicely Abel is – egy olyan elődöntő, aki a második napon kijutott, később – boldogan üldögélt a többi versenyen,.

kép

Trip Jennings

Lehet, hogy csak kávé és tej, de ezeknek a versenytársaknak, célról és családról van szó – és öklüket szivattyúzzák, könnyek áramlanak, padlóra érkeznek, hogy igazolják.

kép

Kövesse Delish-et Instagram.

Töltse le a Delish-et app.

Loading...