Baby Brie, de nem babáknak

Brie már az Egyesült Államokban volt a csúcspontja. Ez az idő valószínűleg a 70-es évek vége felé vezethető vissza a 80-as évek elején, amikor a francia konyha ígéretes előfeltétele még mindig a kulináris (és társadalmi) kifinomultság csúcsának tekinthető. Azóta a francia konyha elhagyta a kedvét, helyet teremtve mindenféle egzotikus, könnyebb és regionálisabb faire-nek. Mégis, a francia sajtokat a világ egyik legszebb darabjának tekintik, és Brie-t, mint az egyik legszívóbb.

A kényeztető tényező abból adódik, hogy a friss vajban természetesen előforduló vajzsír jelentős mennyiségű. Tudomásom szerint nincs olyan dolog, mint a diéta Brie, és azt hiszem, a világ valószínűleg jobb annál.

De mivel a harminc évvel ezelőtti francia fellendülés és a mellszobor, a Brie-t átültették, és egyáltalán nem volt nehéz megtalálni szinte minden szupermarketben az országban (ezt 1979-ben nehéz volna elképzelni). Az Alouette, egy nagyon amerikai cég, amely a kenhető sajtok piacán tevékenykedik, évtizedek óta készíti és értékesíti sajtjaikat a szupermarketeknek. Legújabb termékük a Baby Brie Wedge.

kép

A legtöbb Brie-sajttól eltérően, ártalmatlan, és ehető, fehér formájú héjban kerekes formájú keréktárcsákkal ellentétben ez a különleges fajta ékkővé alakul, a fehér forma pedig ék alakját tartja. A mérnöki tudás csodálatosabb, mint kulináris áttörés, ezek a Baby Brie Wedges kétségtelenül jóval hosszabb ideig tartják tisztességüket, mint azok a vágott kerekek, amelyeket általában műanyag vagy fóliába csomagolnak (megjegyzés: a sajt egy élő dolog, és műanyagba csomagolva alapvetően lassú fulladás). Mi teszi ezt a csomagot még vonzóbbá, az, hogy ezek az ékek, miközben szépen a saját penészgombájukban vannak, szintén be vannak csomagolva pergamentpapírra, amely segít fenntartani az egészséges és friss sajtot,.

Ami a sajtot illeti, ez a dupla krém Brie kétségtelenül fiatal sajt (vannak féléves Brie sajtok), és ezért a legtöbb ember a krémes, és nem idősebb virágzó minőségben él. Azonban a hagyományos Brie esetében ez nagyon hatásos lehetőség volt. Krémes, kiegyensúlyozott és enyhe, Alouette Baby Brie nagyon jó a grillezett sajttal, tojással, akárcsak önmagában (bár én inkább olvasztotta). A klasszikus Baby Brie-vel együtt a Smoked Baby Brie is egy kis dimenziót ad hozzá egy másképp egyszerű sajthoz anélkül, hogy túlságosan túlterhelő vagy túlzott.

Az Alouette Baby Brie Wedges (mind a füstölt, mind az eredeti) 7 uncia ékkel (6,49 dollár) kapható, és a szupermarketekben.

Loading...