Frito-Lay felszabadítja a gluténmentes chipeket

Játékpénz

Frito-Lay

A gluténmentes kifejezés a szupermarket polcokon, a pékségekben, sőt a Domino’s Pizza-ban is felbukkan. Míg a legtöbb gluténmentes evés, mint a legfrissebb élelmiszercsizma, a lisztérzékeny embereket kénytelenek elkerülni a glutént fogyasztani, szemben azokkal, akik gluténmentes étrendet választanak. A legfrissebb kiegészítés a gluténmentes élelmiszerek családjába Frito-Lay termék lesz.

Többet a Delish: délutáni snack receptekről

Szerint a New York Daily News, bizonyos Frito-Lay termékek, mint a Lay, a Doritos, a Ruffles, a Tostitos és a Sunchips, gluténmentes validálási folyamaton mennek át, így a chipek végül megjelennek ilyennek. A gluténmentes cél elérése többéves projekt lesz, annak ellenére, hogy a chip receptek egyike sem változnak, mivel olyan összetevőkből készülnek, mint a kukorica és a burgonya. Ehelyett a chipeket az Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hatóság érvényesítési szabálya vizsgálja meg, hogy a termékek kevesebb mint 20 millió millió millió glutént tartalmaznak.

Mostanra úgy tűnik, mintha a Frito-Lay cég új kezdeményezést fejlesztene ki a lisztérzékenységben szenvedőkre, szemben azokkal, akik a gluténmentes étrendet választották. Nemrégiben a Domino’s Pizza csatlakozott a gluténmentes modához gluténmentes kéreg kifejlesztésével. Azonban a pizza a gluténmentes csillogás helyett a betegségben szenvedőkre vonatkozik, mivel a cisztikus betegségben szenvedő embereket a “különböző tárolási műveletek” miatt a kéreg felszívása ellen figyelmeztették.

A Frito-Lay összefogott a Celiac Disease Alapítvánnyal és a Celiac Tudatosság Nemzeti Alapjával, úgyhogy úgy néz ki, mintha a vállalat igyekezett volna igazolni termékeit “igazán” gluténmentes.

Többet a Delish: Crunch It: 14 zseton egy snack Mix Receptek

A lisztérzékenység nem képes glutént emészteni, a búzában, árpában és rozsban található fehérjét. A glutén fogyasztása károsíthatja a vékonybelet és megakadályozhatja a tápanyag felszívódását.

Kipróbált egy gluténmentes étrendet? Gondolod, hogy bizonyos bizonyos “gluténmentes” ételek biztonságosak a lisztérzékenységben szenvedők számára??

Loading...