A Starbucks közel 150 üzlettel zárja be az országot

A Starbucks kedden bejelentette, hogy várhatóan közel 150 alulteljesítő boltot zár majd le az országban az elkövetkező évben, ami körülbelül háromszor annyi üzlet, amennyit általában évente bezárnak.

A Starbucks egyik szóvivője elmondja a Delish-nek, hogy a vállalat évente körülbelül 50 üzletet zár le, még akkor is, ha másokat nyit. Ebben az évben a vállalat értékeli, hogy további 100 üzletek lezárulnak-e, elsősorban a sűrűn lakott városi területeken elmaradott üzletekre összpontosítva – mondta a szóvivő. (Ezek azok a területek, ahol mindenhol van egy Starbucks.) Technikailag a Starbucks továbbra is növekszik a boltokban, de csak a szokásosnál lassabb ütemben.

Eddig nem adtak ki részleteket arról, hogy mely üzletek zárnak le, vagy mikor leállnak. Kevin Johnson vezérigazgatója azonban elmondta Bloombergnak, hogy a gazdasági korlátozások miatt a városokra összpontosít. A záró üzletek “olyan nagyobb metróterületeken vannak, ahol [vannak] a bérek és a kihasználtság növekedése és más szabályozási követelmények” – mondta. “Most, sokféleképpen, a középső Amerika és a Dél kínál lehetőséget.”

A CNNMoney beszámol arról, hogy a Starbucks az egészséges italok, köztük a teák megteremtését tervezi az értékesítés növelése érdekében, mivel az ügyfelek a Frappuccinos kitöltésétől elszakadtak. Példa a Starbucks új, egészségesebb italaira: az új Mango Dragonfruit Refresher, amely 100 kalóriát nem éri el. Azt is megpróbálják több ügyfelet igénybe venni mobilalkalmazását, mivel nem jutalmazási ügyfeleket kínál a csillagok és jutalmak megszerzéséhez.

Kövesse Delish az Instagram-on.

Loading...