Egy Dunkin “Donuts ügyfelének döntött a cég, mert ő szolgált foltos vaj

Jan Polanik, a Dunkin ‘Donuts ügyféllel, Worcesterben, MA-ban egy helyi boltba ment, és megkérte a vajat. Kiderült, hogy megkapta a vaj helyettesítőjét – és ezért beperelte. És a helyiek is kaphatnak szabad ételt.

A A New York Times hogy Polanik beperelte a 23 Dunkin “Donuts franchise-ét Massachusettsben, mert 25 centért fizetett a vajért, és senki sem mondta neki, hogy helyettesíti. Állítólag telepedett le a Dunkin ‘Donuts-szal, bár a papírmunkát még jóvá kell hagyni, és a település nagyon nagyszerű, ha lakóhelyén élsz.

Ha az üzlet megy keresztül, akár 1400 ember tud akár három főtt muffin, bagel vagy sült áruk – az igazi, nem pótolja. Ezeknek az embereknek meg kell menniük a 23 különleges Dunkin ‘Donuts helyszínre Graftonban, Leominsterben, Lowellben, Millburyben, Shrewsburyben, Westboroughban és Worcesterben. És mindegyik üzletnek csak egy évig kell vajat használni, majd ezt követően fel kell tüntetniük, hogy helyettesítik-e őket.

A Dunkin “Donuts a következőképpen nyilatkozott a perben:” A Massachusettsben található Dunkin “Donuts éttermek többsége egyaránt hordoz egy-egy vajas csomagot és egy vajhelyettesítő növényi elterjedést.” 2013-ban a vállalat elmondta a Boston Globe hogy gyakran használnak helyettesítőt, mert “biztonsági okokból nem engedjük a vajat szobahőmérsékleten tárolni”, így a helyettesítő könnyebben terjedhet, mint a hideg vaj. Ha egy ügyfél megkérte a vajat, megkapta az oldalát, de ha egy alkalmazott terjeszti, akkor általában növényi spread.

Maga Polanik 500 dollárt nyer az ügyvédi osztály képviseletében, miközben ügyvédje 90 000 dollárral rendelkezik. Ez nem egy hatalmas fizetésnap a Polanik számára, de ez a dolog elve, mondja ügyvédje. “Valószínűtlen, úgy tűnik, ez egy nagyon kicsi dolog, és kétszer vagy háromszor gondolkoztunk arról, hogy indítsunk-e pert vagy sem” – mondta Thomas Shapiro a Boston Globe. “A per fő szempontja az, hogy megállítsuk azt a gyakorlatot, hogy egy dolgot képviselünk, és eladunk egy másik dologot.”

Az ügy végleges döntése valószínűleg nem fog megtörténni néhány hónapon keresztül, úgyhogy ne kezdj el a helyi Dunkin-nél. De most egy érdekes pillantást vetni arra a tényre, ami a reggeli bagelén folyik.

Kövesse Delish az Instagram-on.

Loading...