Mit kell tudni a Starbucks legújabb (és legexkluzívabb) italáról

A kávé izgalmas téma. Ez vitathatatlanul a legjobb felszedés a bolygón, és olyan szaga van, hogy megkönnyíti az ágyból való kijutást. De a koffein-világban semmi hír nem éri el a fogyasztókat annyira, mint egy új italt a Starbucks menüben.

Meglévő ügy: Tegnap az internet elkezdte eloszlatni a legújabb és legnagyobb espresso kínálat híreit, az Undertow-t. A mai napig a Starbucks rajongók teljesen elkáprázták, dicsérve a márka legjobb titkos menüpontjaként (mivel kizárólag a vállalat egyetlen hivatalos vacsora előtt kínálják Seattle-ben).

Úgyhogy úgy döntöttem, hogy ások, és amit találtam, meglephet. Itt van mindent, amire szüksége lehet a Starbuck “legújabb” és “legexkluzívabb” italával kapcsolatban:

1. Ez alapvetően egy édesített, felszabadult dupla lövés.

Az összetevők: vanília szirup, tej vagy “rövid” (fél és fél), eszpresszó lövés.

kép
giphy / tumblr

2. Körülbelül egy ideje.

Legalább hét év. A legfrissebb kép a Flickr Creative Commons-ban található, pontosan leírja az italt, és 2009-ben nyúlik vissza. Plusz néhány online fórumot találtak a bev-ről. Kávé blogger Starbucks Melody azt mondja, hogy felajánlották, hivatalosan, mint egy off-the-menu eszpresszó.

3. Egyes balkisták még mindig nem tudják, mi az.

Annak ellenére, hogy hosszú titkos menüt tartott fenn, a Undertow nem túl jól ismert, még a Starbucks alkalmazottai sem. 2012 októberében szétvágtam egy Reddit fórumot, amely a Starbucks balkistáknak szentelt, ahol egy kávéscsapda kérdezte társait a “furcsa vevői feltételekről”. A Undertow volt az első, amit megemlítettek és megkérdőjeleztek … és a kérdezést néhány megjegyzés követte, milyen csodálatosak.

4. Van egy nagyon különleges módja annak, hogy öntse.

Íme, hogy a barista előkészíti a Undertow-t: Öntsön fél hüvelyknyi hideg fél és fél (vagy tejet) egy kis csészébe vagy pohárba, majd adj hozzá két szivattyút Madagaszkár vanília sziruphoz. Készítsünk eszpresszót és hagyjuk sütni, majd öntsünk fel egy felfelé hajtott kanállal, hogy a forró eszpresszó lövedék a krém vagy a tej felett ússzon. “Ez a legszívesebben over-the-top eljárás, de ízletes” – írta egy barista.

kép

Flickr Creative Commons / Zachary Hosszú

5. És még egy technikát is, hogy kivesszük.

Van egy speciális ivási megközelítés, hogy a legtöbbet kihasználhassa. Egy barista azt mondta: “Inni 45 fokos szögben”, míg egy másik azt tanácsolta: “Meg kell ölelnie a Undertow-t, különben meghiúsítja a hideg és meleg” áramlatok érzését. “Alapvetően, ne hagyja minden összejött és langyos lesz.

6. Ez egy teljesen egyedi kávéital-élmény.

Az egyik Reddit felhasználó és barista társa szerint ez sok munka, de megéri az időt és az erőfeszítéseket. “A legfontosabb ok, amiért igazán élvezem a Undertows-t, hogy ha gyorsan elfogyasz, érezni fogja a forró eszpresszó lövéseket a száj tetején és a hideg tejet egyidejűleg a nyelvén” – írta. “Furcsa érzés!”

kép
giphy / róka

7. Megtartja a vonalat.

A kanál tartása és a kávéfelfüggesztés beállítása bizonyos pontosságot igényel. “Ez 20 vagy 30 másodperc, amit egy másik ital készítéséhez vagy befejezéséhez használhatnék, vagy akár a következő vendégnek is segíthet” – írta egy másik barista.

8. Az Undertow néhány további névvel megy.

Mint a “Breve Blast” és a “John Wayne”. Nem vagyunk biztosak a monikerek eredetétől, de lehet, hogy megpróbáljuk megrendelni bármelyiket a helyi Sbuxban, mielőtt pontosan leírnák, hogyan lehetne megtenni.

9. Többet fog megmutatni, mint egy tejszínt.

Vagy még az új Latte Macchiatto. A Starbucks Melody szerint az egyedüli Starbucks Roastery Seattle-ben 5,50 dollárt fizet az italért. “Úgy érzi, egy kicsit költséges egy kis italt, amely néhány gulpsban eltűnik” – írta.

10. Csatolhatja, mint egy frapp.

A Starbucks Melody megemlíti, hogy az Undertow-t fehér mokka mártással rendelik, a vanília szirup helyett. Néhány barista Redditors kókusz- és mogyorószirupot is javasolt. Megőrül!

kép

giphy

Kövesse Delish-et Instagram.

Loading...