4 ok a fehér csokoládé jobb, mint minden más csokoládé

Egészen egy kicsit több mint egy évvel ezelőtt megvetettem a fehér csokoládét. Beleppentem azon emberek táborába, akik nem tekintettek egy “igaz” csokoládé-formának, és tényleg elhagyták az utat. Aztán találkoztam a barátommal, a leginkább elkötelezett fehércsokoládé szeretettel, akit valaha néztem. Az ügy: A haver boldogan hívja két Hershey’s Cookies ‘n’ Creme bár vacsorát (a rekordot, én soha nem engednék).

A kapcsolatunk kezdetén megpróbáltam megtiltani a szeretett kezét. Amikor először csokoládé-süteményt készítettünk, felmértem azokat az összetevőket, amelyekre szükségem volt a boltba, amikor azt javasolta, hogy fehér csokoládé-zsetont vegyek fel a félédesek mellett – remélte, hogy keverhetünk. – Persze – feleltem vidáman -, de tudtam, hogy az igazi tervem. Visszamentem a lakásomhoz, csak félig sült zsetonokkal a kezében, és hazudtam, hogy a szupermarket kint volt. A szomorú arckifejezés megremegett, és csöndesen megfogadtam, hogy legalább csinálom kicsi erőfeszítés a dolgok átgondolására.

Szerencsére, egy szecessziós Seattle-i csokoládé néhány hetes késéssel küldött nekem néhány bort. Őszintén meglepődtem, hogy egy előkelő vállalat fehér csokoládét készít, és olyan kifinomult ízekkel, mint a citrusfélék és a cayenne. Olyan sokáig nem kóstoltam meg a fehér csokoládét, még azt sem tudtam, hogy mit várjak. Édes volt – de nem túl nyílt, így emlékeztem rá. És összetett, vajas ízű volt, ami eltakart. Mielőtt tudtam volna, mindaz, ami a kezemben maradt, az volt a csomagolás. Zavarban éreztem magam – mint csalás. Hány évig tudtam félretenni a fehér csokoládét??

Íme, amit megtudtam: fehér csokoládé szabályok. Hibásan láttam annyi embert: a tej kisebb és olcsóbb változata. Ideje rögzíteni a rekordot ezekkel a tényekkel.

fehér chocolate

fehér csokoládé
Getty Images

1. Valójában igazi csokoládé. Az emberek szeretik rámutatni: “Ez hamis csokoládé!” Ami valójában csak részben igaz. A fehér csokoládé nem csak a csokoládé feldolgozott hamis változata; ez egy származék. A tej és a sötétségtől eltérően a fehér csokoládé nem tartalmaz kakaóbabot (tehát világos színű). A kakaóbab és a kakaóvaj a feldolgozás során elkülönül, és rekombinálódik a tej és a sötét fajták létrehozása érdekében. Ehelyett a fehér csokoládét elsősorban kakaóvajból állítják elő, amely tejben és sötétben is csak sokkal kisebb mennyiségben tartalmaz.

guittard white chocolate

Guittard jóvoltából

2. A jó dolog amerikai gyártmányú. Számos amerikai vállalat létezik, mint a jcoco, a Guittard és az Askinosie, akik nagyon jó minőségű fehér csokoládét készítenek. (A tejjel és a sötét-Európával ellentétben a piac sarkában van.) Az igazán mágikus dolgoknak ellenőrizze a címkét, és győződjön meg róla, hogy a kakaóvaj az egyetlen zsírforrás a bárban. Kihúzhatja az olajokat hozzáadott olajokkal. Tegyen egy színes tesztet: A sávnak tiszta kakaóvajjal készültnek kell lennie.

fehér chocolate cashew berry cups

3. A fehér csokoládé bemutatja – és nem árnyékol – egyéb összetevőket. Nem csak a fehér csokoládé pár nevetségesen jól mindenféle gyümölcs – különösen tarter is – finom ízét teszi lehetővé az összetevők ragyog anélkül, hogy túláradó őket (ránézek, sötét csokoládé). A fehér csokoládé segít a sötét csokoládé keserű ízét a sült termékekben, mint a brownies és a sütemények.

4. Semmi sem verte a fehér csokoládét. A fehércsokoládéval kapcsolatos újonnan megalapozott szerelmi kapcsolatom során süteményeket, süteményeket, kérget és pirítósokat készítettem, minden finom, de a fehér csokoládé vajkrém a legutóbbi étkezési versenyző. Tegyél magadnak egy szívességet és menj el. Most.

kép

Con Poulos

Loading...