Az ananász felsõ lecsupaszított palacsinta elviszi a trópusi boldogságot

Ahogy a hőmérséklet felmelegszik, mindannyian ananászok vagyunk minden formában – piña coladas, felszeletelve a hawaii sertéshús szendvicseket, még mimóziában is – de különösen ananász fejjel lefelé torta. Ez egy rögeszméje az internetes megosztásoknak is (az ananász desszert történetek mint a s’mores vagy a jégkrémek), de rájöttünk, hogy a trópusi gyümölcshöz.

Ananász Upside-Down Pancakes

Ethan Calabrese

Így született ananász fejjel lefelé készült palacsinta. Hogy őszinte legyek, ez a reggeli csak egy kis időbe telt, hogy igaza legyen. Először is a palacsintákat inkább egy tortaszerű ízűre akartuk adni, és a bázisunkat a bostoni krémes palacsintaktól (amely szintén vaníliás, tortapörkölt ízű).

Ananász Upside-Down Pancakes

Ethan Calabrese

Ananász gyűrűk hozzáadása nem volt olyan könnyű, mint egy palacsinta tésztát dobni – az a trükk, amit megtudtunk, az, hogy öntsük a tésztát, hagyjuk főzni egy-két percig, majd óvatosan helyezzük az ananász tetejére. Úgy érzi, mintha eldöntöd volna, mikor kell egy palacsintát felcsavarni: Amikor kis buborékokat látsz, és a palacsinta szélét felemelt “ajak” formázza, adj hozzá az ananászgyűrűt és a maraschino cseresznyét. Hagyjuk, hogy még egy percig főzzük, mielőtt valóban átsöpörnénk.

Ananász Upside-Down Pancakes

Ethan Calabrese

A közepes-alacsony hőmérsékleten tartás kulcsfontosságú, így a palacsinta nem ég. Elképesztőek lehetnek, de megéri.

Most már megteheti a (pan) tortáját, és meg is eszed.

Szerezd meg a receptet.

Kövesse Delish az Instagram-on.

Loading...