12 stvari koje nikada ne biste trebali učiniti sa svojim kuhinjskim noževima

Noževi su od ključnog značaja za kuhanje – oni vam pomažu da skuhate svoj bosiljak, kuhate luk i napunite ribu. Ali noževi su također skupi, oštri i pomalo zastrašujući. Šanse su, međutim, dobre da imate barem jedan nož koji vam se sviđa u vašoj kuhinji – ali ispravno postupate? Bilo je to onaj 8-inčni kuhar koji si kupio kad si dobio svoju prvu kuhinju, prekrasno meso koje nije moglo odoljeti dodavanju vašem registru, ili sitničavom nožu koji je slatko koliko je koristan, slijedeći ove mali savjeti će osigurati da će trajati.

(Također, ne smijemo se nagledati, ali je također važno odabrati odgovarajući nož za taj posao. Također biste trebali provjeriti taj popis.)

slika

Ragnar Schmuck

1. Nikada ih ne operite u stroju za pranje posuđa. Već ste to čuli – to je u osnovi zlatno pravilo o skrbi noža, iz više razloga. Može doći do warped, visoke temperature mogu oštetiti metal, a noževi u perilici su opasni (vidi gore). Oprati svoje noževe rukom s nožem koji pokazuje od tebe i spužvom omotanim oko kralježnice (aka ne oštar rub).

2. Nikada ne ostavljajte noževe u sudoperu. Da, ovo je mješovita poruka, posebno zato što ne biste trebali stavljati noževe u perilicu posuđa. No sudoper nije samo opasno mjesto (teško se vidi voda koja se ne dobro miješa s oštrim predmetom), ostavljajući nož tamo može dovesti do hrđe.

3. Nikad ih ne stavljajte mokro. To je isti koncept: Mokri noževi mogu dovesti do hrđe, stoga uštedite vrijeme i novac sušenjem noža prije no što ih spremite. (Također, stavljanje vlažnog noža u blok s nožem može dovesti do plijesni i drugih odvratnih bakterija … što je bruto više nego štetno za vašu oštricu.)

čist kitchen with knife block

hematit

4. Nikad ih ne pohranjujte nezaštićeno. Nojevi su nježni, nikada ne smiju završiti u ladici nezaštićeni. Drugi noževi (ili vilice i žlice) mogu ih zamijeniti i učiniti ih zauvijek blemished. Umjesto toga upotrijebite blokove noža ili magnetnu traku kako biste svoje noževe držali sigurnima i zvukom. Ne zaboravite očistiti svoj blok noža.

5. Nikada nemojte koristiti ploče za rezanje stakla. Nismo ni sigurni zašto ljudi čine ih na prvom mjestu: Sjeckanje na bilo kojoj površini koja je teža od vašeg noža će ozlijediti oštricu. Uvijek se odlučite za drvene ploče za rezanje kako bi se osiguralo da s nožem postupate s odgovarajućim poštovanjem. (Obavezno koristite ploču za rezanje ovo je prava veličina za vaš nož! Možete izmjeriti ploču za rezanje tako da postavite nož koji želite koristiti preko njega na dijagonalu. Ako je rezna ploča duža od 2 inča nego što je nož , imate pravo rezanje ploča za upotrebu s tim nožem.)

6. Nikad ih nemojte koristiti kad budu dosadni. Mračni nož je opasni nož. Znaš koliko teško moraš raditi da dobiješ glup nož kroz komad hrane … a prsti su tamo, čekaju da se rezaju? Dovoljno je rekao.

slika

Westend61

7. Nemojte nikada dopustiti da nož sjedne s ostatkom hrane. Kisela može korodirati metal, pa je važno isprati (i sušiti!) Svoj nož čim završite koristeći ga.

8. Nikad ne skidajte hranu s nožem. Čini se da je bezopasna, ali nikada ne smijete koristiti nož kako biste sjeckani luk zamotali u ruku ili se hrana sklapa u smeće. Ova metoda, iako naizgled prikladna, zamaruje nož – što je problem (vidi gore). Umjesto toga koristite nož na klupi (mora imati kuhinjski alat) ili kralježnicu vašeg noža (ne-oštar rub).

9. Nikad nemojte presavljati i spuštatiUvijek stijena. Ovako: Kada sjeckate češnjak, koristite nježno pokretanje, umjesto agresivnog pokreta gore i dolje, što je i opasno za vaše prste i loše za oštricu.

slika

Lumi Slike / Dario Secen

10. Nikad ne ostavljajte noževe blizu ruba brojača. To je neumoljivo, ali ponavlja ponavljanje: što je bliži nož na rubu brojača, bliže ste doista loše nesreće.

11. Nikad ne pokušavajte uhvatiti pada nožem. To je prirodni instinkt da dođete do pada stvari – ozbiljno – tako da se jednostavno vratite na put kad se nož njiše prema podu.

12. Nikada ne koristite nož izravno nakon oštrenja. Poštivanje i oštrenje vašeg noža proizvodi mikroskopske komadiće metala koji mogu ući u vašu hranu. Zatim, nakon izoštravanja, operite ga ili obrišite krpom od tanjura.

Loading...