8 tajni za izradu nevjerojatno strašnih kolača

S obzirom da kolač za pekare ne uspije, prilično je postao njihovom kategorijom na internetu, mrijestilišta poput olupina kolača i nekoliko Pinterestovih ploča posvećenoj temi, primamljivo je da želiš preuzeti stvari u svoje ruke, da ne završiš sa pogrešnom komunikacijom pretvara vašu “plavu djevojčicu” u “slijepu djevojku”, ili vas ozbiljno pita da li je pekar skulpturalan dio dama na tortu vašeg djeteta.

U najmanju ruku, onda su vaše #cakefails vaše, točno?

Yolanda Gampp, samozvani umjetnik kolača, u misiji je da dokazuje da je pečenje vaših vlastitih fundamentnih remek-djela – bez obzira koliko to izgleda komplicirano – jednostavnije nego što mislite. Svaki utorak, bivši SugarStars natjecatelj prenosi novi kolačić udžbenik na svoj YouTube kanal, kako ga kolač, razbijanje kako napraviti sve od Minion do Emojis iz šećera, brašna i jaja.

Lubenica Cake - Yolanda Gampp

Kako ga kuhati

Evo njezinih tajni da čuvate svoj kolač od epskog neuspjeha:

1. Izaberite svoj okus kolača mudro.

Film Night Cake

Kako ga kuhati

Vrlo vlažni kolači, poput banane ili mrkve, često se raspadaju kad ih pokušate oblikovati u kolače ili masivne kolače. Gampp preporučuje da počnete sa čvršćim kolačima (pogotovo ako napravite tortu koja je visoka ili viša!). Gusta čokoladna ili vanilinska kolača obično imaju manje izgleda da će se srušiti. Evo njezinog receptusa za čokoladni kolač, zajedno s mjerenjima za izradu kolača različitih veličina.

2. Dopustite sebi odstupiti od recepcije – ovaj put.

Čuli ste milijun puta da je pečenje znanost i da morate slijediti recept za T, ali postoji jedan ključan put da savijemo pravila: Vrijeme kuhanja. Svatko je pećnica drugačija, ili možete živjeti na drugoj nadmorskoj visini od onoga tko je napisao recept, a to može dovesti do vašeg kolača koji treba malo više ili manje vremena za pečenje. Provjerite je pet minuta prije preporučenog vremena i upotrijebite pravilicu zupčanika: ako umetnete čačkalicu i izađe s nekoliko vlažnih mrvica pričvršćenim,.

3. Uvijek ga igrajte cool.

Led Cream Cone Cake

Kako ga kuhati

Mnogi ljudi dopuštaju da se kolači ohlade samo 10 do 15 minuta prije nego što ih izbacuju iz tava – i to može dovesti do pukotina, rastopljenog glazura i drugih katastrofa. Kada Gampp ukloni kolače iz pećnice, odmah ih stavlja na hlađenje i ostavlja ih na sat ili duže. “Gurnut ću ruku ispod police i želim osjetiti nultu toplinu koja dolazi iz te posude prije no što ću uzeti tortu”, objašnjava.

4. Odlazak u fancy? Snaga da je kolač na Chill Out.

Dok ćete dobiti odlične rezultate radeći s cool kolač, ako ste rezbarenje u njemu na sve, recimo, stvoriti kupolastu glavu Minion ili kosim rubu Tim Horton’s cup-stick ga u zamrzivač da se ohladi unaprijediti. Hladna kolač ima tendenciju da se puno više drobi, držeći oblik tako da je lakše plijesni u svemu duša koja voli šećer.

5. Posudite školski pribor vašeg djeteta.

Jedan od najkorisnijih alata za izradu kolača na pro-razini je vjerojatno da će se naći na vašem stolu od vaše kuhinje: vladar. Nakon što je kolač uklonjen iz posude, drži vladara do ruba kolača, označava gdje su visoki 1 3/4 inča i koristi nazubljeni nož za rezanje kolača na pola čisto. Na taj način svaki sloj je savršeno razina.

6. Prihvatite da će vaš kolač biti malo drven.

Kad gradite spomenik iz kolača, trebat će vam nekoliko drvenih tipli. Tamo smo to rekli. “Potrebna vam je ta podrška kako bi se kolač ne bi urušio”, kaže Gampp. Njezina vladavina? Postavite klinove za svaku 4 do 6 inča visine, a kada idete služiti kolač, samo ih uklonite, sloj po sloju. “Vjerujte mi, nož nećeš ih izrezati”, kaže ona.

Ako je vaš kolač vrhunski poput kolača od čaša Tim Hortona, koji se svodi na donje dodavanje tipli svakih 2 do 3 inča.

7. Znati kada da Sugarcoat stvari.

Yolanda Gampp Pouring Simple Syrup on Cake

Kako ga kuhati

Sigurno, ako ste napravili vlažnu kolač, nema razloga da ga slather u jednostavan sirup, zar ne? Ne baš. “To je pitanje br. 1 za koje me uvijek traži”, kaže Gampp. “Stvaranje znakovnog kolača traje satima, a u stvarnosti obično ih ne ukrašavate i odmah ih jedete, stoga trebate upotrijebiti jednostavni sirup za zaključavanje vlage.”

Umjesto da s kistom slikate sirup na vrhu kolača, kao i mnogi pekari, Gampp koristi bocu s diplomiranom stiskom za tuširanje svakog sloja.

8. Jednostavno u svoj igrač od fondanta.

Fondant – to debelo, glatko poput Doh-a koja se sklapa i zamotava na tortu – čini se super jednostavnim za upotrebu, ali to može biti ogromna gnjavaža: ako kolač ispod nje nije neravnomjeran, fondant može izgledati neravan ili se naboran poput krupnih nabora slonovske kože. Nije seksi.

Zato Gampp preporučuje stavljanje tankog sloja na tortu kako bi popunio bilo kakve bumps ili rupe, a zatim je ostavio da se ohladi (lakše je glatko zalijepiti nakon što je hladno) prije dodavanja fondanta. Najjednostavniji kolači za rad su mali, 6-inčni okrugli, kaže Gamp.

“Emoji kolač je izvrsna za početnike”, sugerira ona. “Nije oblikovana, u njemu nema ni tipli, a vi ne morate slagati kolače. Osim toga, koristi se talijansko sladoled, što je tako glatko da se nećete morati brinuti o grudama i hrskavicama”.

Najteži dio je odabir emocije koju prvo želite prenijeti.

Slijedite Delish na Instagramu.

Loading...