12 načina da znate da imate zahvalnosti na jugu

Sjeveroistočno može položiti tvrdnje o prvom zahvalnosti, a Srednji zapad može pojesti više posuđa po stanovniku nego bilo gdje drugdje, ali Dan Turske nitko ne voli poput Južne. Ako ste se okupili oko stola 26. studenoga i mogu se odnositi na ključne znakove koji se spominju u nastavku, niste ni redneck, imate najbolji d * min jelo vašeg života.

1. Pimiento sir ima svoje mjesto na stolu.

Ne trebaš fancy zanatski sir u plavom kad si dobio pimiento. Jedna zdjelica, okružena sjeckanim povrćem i Ritz krekeri, jedini je predjelac koji vam treba. U redu, možda dvije zdjele pune.

Svjetlo Pimiento Cheese Stuffed Celery

svjetlo pimiento sir punjeno celerom
Southern Living

2. Čak i vaši zeleni grah imaju Bacon u njima.

Misliš dobro, doista, ali za onu usamljeni vegetarijanac koji ima zahvalnosti sa svojom obitelji, ova večera može biti izazovna. (On ili ona svibanj želite pakirati granola bar ili dva.) Gotovo svaka strana je kuhana u slaninu, pržena u sokovima od mesa ili na vrhu s drobljenom slaninom. Pucaj, čak i vaš pirezni krumpir ima u njima pileće zalihe, a da, vjerojatno će vam biti uvjerljivo objasniti djedu da vaš rođak ne može samo “jesti oko mesa”.

3. Postoji najmanje jedna jela Netko je lovio, lovio ili odrastao u svom dvorištu.

Ne, ovo nije početak šale Jeffa Foxworthyja; Istina je da je lova, ribolova i poljodjelstvo prilično uobičajena na jugu, a šanse su da imate rođaka koji čine jedan ubodni jarbol, gator rep ili tanjur pržene zelene rajčice. To možda nije tradicionalno jelo zahvalnosti za većinu ljudi, ali za vas je … proždrljivo u tri ugriza.

4. Publixovi hodočasni sol i pepper shakers uvijek su na stolu.

… I tu će biti najmanje dva razgovora o tom “slatkom malom komercijalnom” imenu – čak i ako je taj komercijalni sada 17 godina. Bonus bodovi ako imate sol i papar “djeca” iz jednako divan nastavak.

5. Duke’s Mayo je svima tajni sastojak.

Ako mislite da majoneza nema mjesto u tablici zahvalnosti, vjerojatno niste sa Južne. Duke se nalazi u svojoj vlastitoj kategoriji i koristi se u svemu od domaćih salata do kolača i kolača.

6. Pecan Pie je svaka bitna bitna kao i sama Turska.

Također, to je izrečeno “pee-can”, i to je apsolutno neophodno, čak i ako su svi previše napuni nakon jela učiniti više nego zuriti na to.

Iako je to ključni dio svakog izbornika zahvalnosti na jugu, vjerojatno je to moguće definitivno– nije jedina slatka na stolu. Gotovo je jedna kolača od jabuka, kolača od slatkog krumpira, pladanj gustih, glupih kolača i barem jedna vrsta Cool Whip ili pita od pudinga. Uostalom, dio te slavne južne gostoljubivosti pomaže da vaš slatki zub bude pravilno zasićen.

slika

Ljubaznošću tvrtke Centerville Pie

7. Dnevno vrijeme je uvijek dobro prije kucanja.

Tipično, Dan zahvalnosti je poslijepodnevna avantura – i to je uvijek puno prije početka velikih igara. Ove godine Cowboi polažu teren u 4:30, a na koledžskom nogometu dvije igre započinju točno u 7:30. EST: Texas Tech preuzima Texas, a Južna Florida započinje “Rat na I-4” protiv središnje Floride. Pogodite to znači večeru u 3, svatko?

8. Svatko Sjeverno od Mason-Dixon bi nazvao vaš slatki krumpir desert.

Da budu jasni, međutim, oni su strani. Čak i ako su napunjeni visokim savršenim tostenim mini marshmallowsom. I sadrže srdačnu sipinu melase. I malo cimetnog šećera.

slika

Dawn Perry

9. Postoji jasna razlika između “punjenja” i “odijevanja”.

Punjenje je ono što ulazi u pticu; odijevanje je ono što je kuhano i posluženo na stranu.

10. Slatki čaj je sve za piće.

Lakše je pronaći od vode, a vi najbolje vjerujete da će ledeni čaj zasladiti do te mjere da bi ga neki autsajer mogao nazvati šećernom vodom, ali to je ono što ga čini neodoljivim.

Isto tako, nećete imati presude ako se pojaviš sa šalicom čaja od 32 unca od McDonald’sa ili McAllisterovog. Možda malo sass-što, nisi mislio da smo se opskrbili dobrim stvarima? ili Hej, to je za mene?– ali bez bočnog pogleda, prije nego što dođete.

Gruzija Spiked Sweet Tea Recipe

Ethan Calabrese

11. Tradicija ulijeva svaku posudu – ali nitko nema recept za bilo koju od njih.

Zapravo, kada tražite recept, nikada nećete dobiti indeksnu karticu ili popis e-poštom – vaši će rođaci samo početi zveckati “crticu ovog, prstohvat tog” brzinom prtljage, bez mjerenja za sve, sve dok se vaše oči ne zataknu i zavjetiš da iduće godine, definitivno iduće godine, konačno ćete sjesti baku Ruby i dobiti njezin točan recept za kremasto zrno i šunke.

Do tada ćete samo uživati ​​u trostrukom posluživanju.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

#chollardgreens s #bacon i #garlic.

Post koji dijeli pjesma Ju Hee (@ songjuhee79)

12. Idete kući s “Psićom vrećicom” od 12 funti.

Bez obzira koliko ste inzistirali na tome da ne trebate ostatke, idete kući s nekim. A kad bude četvrtoga ujutro i probudite se za kupnju vašeg crnog petka, ništa vam ne gori kroz dan, baš kao krušna kugla koja se nagomilava s puretinom, odijevanjem i svim popravcima. (Pa, to i venti Peppermint Mocha s dodatnim puškom za espresso, ali uhvatite moju sklonost.)

Slijedite Delish na Instagramu.

Loading...