Koliko dugo trebate kuhati svoju Tursku?

Iako postoji mnogo stvari koje treba razmotriti kada se radi o tome kako ćete kuhati zahvalnu puricu, kao da želite dodati nadjev ili ga sezati trljačem, vrijeme je sve. I dok ste mogli lako slomiti brojeve koliko funti trebate hraniti svojim gostima, ili koliko dana je potrebno da se odmrznuti, izračunavanje koliko dugo trebate držati u pećnici nije jednostavan zadatak. Ali ne brinite, mi smo tu da vam pomognemo.

KUPITI POKRIVANJE: Ovalni roaster, $ 12; amazon.com.

Trajanje pečenja ovisi o broju stvari, uključujući i da li je ptica puna, koliko je velika i ako je odmrznuta. Punjena puretina će trajati dulje nego kuhati od ne-punjene purice, ali ne mnogo. Prema USDA-u, zamrznuta puretina zahtijeva oko pedesetak savršenih više vremena u pećnici nego što je potpuno odmrznuta puretina.

Imajući to na umu, proučite donju tablicu za pravilno vrijeme kuhanja:

slika

Allie Folino

Imate li vremena? Sjajno. Možda biste htjeli uhvatiti i termometar za hranu – vaša turska treba postići minimalnu unutarnju temperaturu od 165 stupnjeva F prije nego što je sigurno jesti. Da biste bili sigurni da stignete tamo, pećnicu treba zagrijati na 325 stupnjeva ili više. Spremno, postavite vremena, idite.

Slijedite Delish na Instagramu.

Loading...