Nema Hot Dogs ovdje: Povijesni 4. srpnja Menus je kornjača juha

kornjača soup

dangermain / flickr

Ručnici se dobivaju. Meso se marinizira. Hot psi se slijeću u kolicima. Četvrti srpanj vikend uvodi u jedan veliki nacionalni cookout. To je tradicija. Ali, ako stvarno želite biti domoljubni, jesti juhu kornjače. Zašto? Sve je to u epikurejskoj povijesti ovog velikog dana nezavisnosti.

Više od Delisha: 4. srpnja Picnic Recipes

Prema legendi, 4. srpnja 1776., John Adams – koji se borio za nezavisnost i na kraju zbog drugog predsjednika Sjedinjenih Država – i njegova supruga Abigail, sjeo je za slavljeničku tortu juhu kornjače, New England lonac s jajima umak, zelene grašak i kuhani novi krumpir u jakne. Slijedili su obrok s indijanskim pudingom ili Appleom Pandowdyjem. Iako se juha kornjače danas više nije vidjela iznad linije Mason-Dixon, to je nekada bila specijalitet u ljetnim mjesecima. Na isti način na koji smo uzbudljivo zapalili naše roštilje na prvom znaku toplog vremena, rani Amerikanci su dobili spremne mrežaste kornjače i krenuli prema jezeru kornjače.

Sarah Lohman, povijesni gastronomist koji je napisao komad povijesnog obroka za Edible Queens, piše da dok su John i Abigailova pisma zapravo stavili u dva odvojena grada na taj datum, “ovaj obrok je bio tradicionalna njemačka kola, vjerojatno služila od susjeda od Adama. ” Ali do današnjeg dana povijesni izbornik, prvi put objavljen u Američka baština Kuharica, pripisuje Adamsu i točan odraz ranog američkog slavlja.

Više od Delish: crveni, bijeli i plavi izbornik

Nakon toga prvog četvrtog srpnja nastavljene su i godišnje proslave u novoosnovanim državama. Ogromne skupine okupile su se kako bi čuli jednog govornika, a onda sjele na veliki obrok. Prema Arlene Coco, koji je razgovarao s Lynne Farringtonom, kustosom knjiga u Annenberg Rare Book i Rukopisnoj knjižnici u Philadelphiji, ovo se smatra izvorom Amerikankih prvih političkih stranaka. Na ovim večerima, juhu od kornjače ostalo je juh du jour. U djelu na svojoj web stranici, arlenecocoprairiekitchen.areavoices.com, Coco nastavlja pisati: “Lokalni restorani rekli su točan sat u kojem će biti dostupna bogata izrada. Mogla bi biti uzorkovana ili gospodo mogli slati svoje službenike da ih kupuju kućna potrošnja. “

No, popularnost kornjače nije mogla biti održavana. Kao briga za očuvanje određenih vrsta kornjača rasla, želja da ih jedu umanjena. Zamijenjena juha kornjače – od mesa od mesa od teletine – zauzela je svoje mjesto, ali jednostavno nije bila ista. Konačno, pržena svinja postala je novim središtem četvrtih srpskih proslava, koja je nastala u tradiciji cookouta i roštilja.

Više od Delish: Classic Četvrtog srpnja jede

Što ćeš kuhati ovaj vikend? Je kornjača na izborniku?

Loading...