11 hrane koje su samo bolje u Bostonu

Nazovite ga Bawston, The Olde Towne, The Hub ili Beantown (iako to ne zovu Bostoni), ovaj grad na zaljevu ima ozbiljno dobar grub. Plodovi mora, grah, cannolis – ovaj popis samo je okus onoga što ovaj zli pissa grad ima za ponuditi.


1. Lobster

Nije tajna da Boston ima najbolje plodove mora svejedno, ali posebno imamo mekano mjesto za ono što Bostonci nazivaju lobstah. Slatki i sočan s velikim mesnim kandžama, Bostonov jastog tradicionalno je pari, ali nitko neće prigovoriti da ih jede na žaru, pilići, pržena, punjena ili – naša omiljena – na mekanom lobstah rollu.

slika

Evan Sklar

2. Scrod

Ogroman komad ribe poslužen je gotovo u svakom restoranu, ali nitko zapravo ne zna je li to mlada bakalara ili mlada kopitari. Bilo kako bilo, ukusno je umočeno u maslac i pileći klasičnom klasom Ritzovog krekera. Scrod se također može upotrijebiti za još jednu Bostonovu omiljenu ribu i čips.

3. školjke

Parni, prženi, pečeni ili u prahu, New England štapići su stvar za razlog.

slika

Union Oyster House

Uživajte u ovom klasičnom New England Clam Chowderu iz najstarijeg restorana u Bostonu, The Union Oyster House.

4. Boston krem ​​pita

Kolač ili pita, ne zanima me – službeni desert u Massachusettsu ima ukusnu kremastu kremu koja se nalazi između dva sloja francuske maslače od spužve. Zatim ih zaista izvlače sjeckanjem kolača čokoladnim ganacheom.

slika

Lick the Bowl Dobro

Učinite to sami s ovim receptom iz Lick The Bowl Good.

5. Boston pečeni grah

Lokalno poznati kao frank i grah, ovi loši dječaci doveli su do nadimka “Beantown”. Trgovačka trgovina dala je Bostonu obilje melasa kako bi se dodali tim grahom, koji također imaju smeđi šećer, savjet od senfa i svinjskog soka (odatle iskren). Svakako poslužite uz komad smeđeg kruha (vidi dolje) radi maksimalne vjerodostojnosti.

slika

Obiteljski blagdan

Martha iz obiteljske proslave ima ukusno autentičnu receptu Boston Baked Beans.

6. Smeđi kruh

Ako nisi iz Bostona, bit ćete iznenađeni kada saznate da možete pronaći smeđi kruh u limenku u trgovini, odmah pored grahorice. Da, čuli ste nas ispravno, ovaj kruh je paren i prodan u limenku. Boja dolazi iz bostonskog starog prijateljskog melasa i daje kruh bogat i složen okus.

slika

Žene s noževima

Nabavite klasičnu receptu s kruškom smeđom kruha od žena s noževima.

7. Samuel Adams Beer

Koji je popis o bostonskim favoritima bez piva? Izvorni Sam Adams Boston Lager bio je pivo od strane Boston Beer Company od 1984. godine i bitan je sastavni dio svake Bostionianove prehrane.

8. Fluffernutter

Prvi sendvič Fluffernutter napravljen je tijekom Prvog svjetskog rata i još uvijek je blisko povezan s Massachusettsom. Ovaj klasični sendvič, šarka za školske ručkove, izrađen je od maslinovog pogača i maslaca od kikirikija na bijelom kruhu.

slika

David L. Ryan / Boston Globe

9. Brusnice

Cranberries su Massachusetts No. 1 poljoprivrednih usjeva zbog više od 14.000 hektara radne brusnice bogs out na Cape. Cape Cod borovnica Udruga je osnovana 1888 za podršku i promicanje brusnica vinogradara u The Bay State. Svježi, smrznuti, konzervirani, sušeni ili sušeni, ovaj plod pruža svježi kolač sa zdravstvenim prednostima za dizanje.

10. Cannoli’s

Nemojte ni razmišljati o odlasku iz Bostonove Little Italy, aka The North End, bez pokušaja jednog od najboljih cannolisa u zemlji. Imate izbor za udaranje Mike’s Pastry, koji privlači turiste iz cijelog svijeta ili lokalnu omiljenu modernu pastu, koja je smještena na drugoj strani ulice.

slika

Bilo da idete na Mike’s Pastry (lijevo) ili Modern Pastry (desno), ili pokušate oboje, ti si predodređen imati delish cannoli.

11. NECCO

Kad kažem NECCO, kažete Wafers. NECCO Wafers ostali su odani svojim korijenima u Novoj Engleskoj od 1847. Ovi ukusni mali slatkiši zapravo su čisti šećeri formirani u okruglice i su voće ili čokoladni okusi.

Necco Wafers - Foods Better in Boston

Getty Images

Povezano:

12 hrane koje su tek toliko bolje u Teksasu

Slijedite Delish na Instagramu

Loading...