11 tipova tjestenine koje su bolje od špageta

Campanelle Pasta

Ethan Calabrese

Odmaknite se od lakta za lakat. Vrijeme je da se uzmete u tjednu rutinu i vidite kako pravi rezanci mogu napraviti večeru koju ste kuhali 1000 puta bolje nego ikad.

slika

Ethan Calabrese
Cavatappi

Ove spiralne spirale su poput prskanja svijeta tjestenine: čini da svako jelo čini malo zabavnije. (Bonus: hrptovi na tjestenini znači da sirevi, kremasti umaci neće skliznuti odmah od rezanaca.)

Isprobajte ga u: Buffalo-Ranch Alfredo

slika

Ethan Calabrese
Gigli

Samo zato što ova tjestenina dijeli svoje ime s 2003 Jennifer Lopez-Ben Affleck flop ne znači da ga trebate odbaciti i kao smeće. Ova pržena tjestenina – također poznata i kao Campanelle – ima konusni oblik i ogoljevani rub, što ga čini idealnim za skupljanje teških umaka.

Isprobajte ga u: Pečena Caprese tjestenina

slika

Lindsay Funston
Orecchiette

Ova tjestenina je nazvana po svojim “malim ušima” – što je malo brutalno razmišljati dok žvakate – ali taj je oblik spektakularan za kuhanje smeđih sireva, mljevene govedine ili sitno nasjeckanog povrća.

Isprobajte ga u: Pesto, Feta i Cherry Tomato tjestenina salata

Začinjeno Sausage Pasta Bake

Tablica za dva bloga
Radiatori

Ako nikada ne možete dobiti dovoljno gnjusnog, piličnog sira u svakom ugrizu, trebate zamijeniti hladnjake u omiljenoj tavi ili peći. Ti rubovi nisu samo fancy; oni sve uhvatiti.

Isprobajte ga u: Tablica za dvije tjestenine kolača

slika

Ljubaznošću iFoodreal
Gemelli

Hajde, dušo, uradimo twist. I ” twist ” znači da koristite ove twisted gemele umjesto rotini ili penne u omiljenim jelima od tjestenine jer volite živjeti opasno.

Isprobajte ga u: Zdrava paradajza i brokule tjestenine

Bucatini

Baker po prirodi
Bucatini

Možda ćete to brzo odbaciti za obične stare špagete, a ako jeste, propustite. Bucatini je duga, šuplja tjestenina koja je savršena za tanke umake na bazi rajčice: kada ga bacite, okus umaka kaplje se u središte tjestenine,.

Isprobajte ga u: Baker By Nature s jedne tegle od rajčice od rajčice

slika

Anna Watson Carl
Pappardelle

Ako ste željni lazanje, ali ne želite da se bave gnjavažu raslojavanja tanjura, pokušajte pappardelle. Ovi mekani, široki rezanci imaju sličnu teksturu i čine vaš go-to spaghetti umak izgleda kao potpuno novo jelo.

Pokušajte s: Turska Bolognese

Mafalda with Lamb and Mint

Alan Richardson
Mafalda

Ovi rezanci su gotovo jednako prljavi kao Prince’s majice za vrijeme njegova Ljubičasta kiša dana. To ih čini nevjerojatnim pri hvatanju slomljenih rajčica, bilja i umaka od vrhnja.

Isprobajte ga u: Mafalda s janjetinom i mentom (prikazano) ili juhu lazanje

Ditalini pasta

Kuhanje klasično
Ditalini ili Tubetti

Ova sićušna, cjevasta tjestenina izgleda dizajnirana isključivo za ogrlice makarona u vrtićima, ali ispada da ima drugu, bolju upotrebu: Upotrebom svake juhe malo slušatelja bez pretvaranja u ukupni carb-fest.

Isprobajte ga u: Kuhanje Classyove masline s maslinovim uljem inspirirane tjesteninom i fagiolom

slika

Judy Kim
Rigatoni

Svatko tko voli punjene ljuske treba dodati rigatoni kolače u svoj repertoar ASAP. Oni su manje od vremena-sisati napraviti, a duge, šuplje rezanci i rezani rubovi su super za gooey sireva i komad umaci.

Isprobajte ga u: Baked Rigatoni s Bacon i Brokula

pečena-cavatelli-kobasica-ghk0207.jpg

Con Poulos
Cavatelli

Ako želite napraviti svoj obrok malo čuo, idi za cavatelli. Jaki je od vaših tipičnih tjestenina, što je savršeni pripravak za bilo koje jelo koje zahtijeva gnojenje.

Isprobajte ga u: Pečeni Cavatelli s kobasicama i brokule Rabe

Loading...