Giada De Laurentiis vs. Ree Drummond: Čija lazanje je bolje?

Kad sam prvi put pročitao Reeov lazni recept, bio sam uzrujan i zbunjen. Zatraži “hamburger”, doručak kobasicu i sir … posljednji koji mi je stvarno protrljao na pogrešan način. ZAŠTO NE KORISTITI RICOTTA ?! Jer, prema našem stanovniku Midwesternera, tako se to radi u Oklahomi.

Ovo je otkriće razvalilo moj um. Može li sir biti tajna najboljih lasagna? Doveli smo Giadu, ili njezinu klasičnu lazu, da ga iskušamo.

slika

Brandon Bales

REE’S RECIPE

Kada Ree kaže kako joj je recept “kaubojski prijateljski”, ona se ne zabrlja. Tamo su 3 funti mesa, od kojih je većina hamburger (aka mljeveni govedina). Ostatak? Začinjeno doručkovno kobasice. Ona sve to koristi za izradu super debelog umaka od mesa s kockicama rajčice i tijesto od rajčice i simetrira ga 45 minuta.

Kravlji sir, koji se ranije spominje, djeluje kao ricotta i pomiješana je s jajima, nekim svježim biljem i parmezanom. Sve ostalo je prilično uobičajeno: Slojevite rezance s umakom i sirevima i pecite dok ne dobijete vruće i šampanje. Lako.

slika

Brandon Bales

GIADAOVNI RECEPT

Giadin recept je mnogo više uključen. Prvo, trebate napraviti “jednostavni” umak od rajčice koji će zasušiti sat vremena. Dalje, napravit ćete kamenčić koji ćete miješati sa šalicom i polovicom umaka od rajčice. (Yep, manje od polovice one ogromne serije koju ste upravo proveli sat vremena.) Nakon umaka, vrijeme je da kuhate mljeveno meso, a zatim skupite cijelu stvar.

Ali čak i raslojavanje je malo komplicirano. Evo redoslijeda koji kaže Giada: trećina beželja, tjestenine, cijele ricotta, sve špinat, tjestenina, sve mljeveni mljeveno meso, pola mozzarelle, još jedna trećina češnjaka, tjestenina, preostala mozzarela, preostala parmezana. Postoji li doista razlog tom ludilu?

VERDIKT

Testeri okusa su mnogo voljeli Reeov recept. Zahvalili su svojoj srčanosti i osjećali su se da ima više dubine okusa. I, na moje iznenađenje, mislili su da je više nalik klasičnoj talijanskoj lazanju.

Giada je, s druge strane, bila previše bogata – tužbu koju nikada nismo smatrali mogućim! Uz sve bechamel (i vrlo malo umak od rajčice), njezina lasagna nije imala začin i / ili kiselost.

Teško je reći je li Ree osvojio zbog svježeg sira samog, ili ako je sir je tajna za bolje lazanje. Sve što mogu reći je da radi za Pioneer Woman i može raditi i za vas. Oprosti, Giada.

Slijedite Delish na Instagramu.

Loading...