Karácsonyi Apple Strudel

A Phyllo tészta könnyű, éles textúrát hoz létre ebben a karácsonyi Apple Strudelben. A Calvados, az alma-pálinka hozzáadása növeli az alma természetes édességét.

Hozamok:

1

Főzési idő:

0

órák

20

mins

Teljes idő:

0

órák

20

mins

Hozzávalók
Almás rétes:
5
lapok phyllo tészta
10 oz.
Golden Delicious almák
10 oz.
Granny Smith alma
8 tbsp.
sótlan vaj
1
csipet só
1/2 c.
aranysárga mazsolát
2 tbsp.
Calvados
1/4 c.
napos kenyér
1/4 c.
kristálycukor
c.
dió
1/4 ts.
fahéj
1/2 ts.
frissen préselt citrom
Fahéjas cukor:
3 evőkanál.
kristálycukor
1/2 ts.
fahéj
1 evőkanál.
nyerscukor
Útvonal
 1. Fagyasztva szárítsa meg a fillo tésztát. Készítsünk egy sütőlapot enyhén zsírozott pergamenpapírral. Félretesz, mellőz. Melegítsük elő a sütőt 400 fokos fokra.
 2. Hámozzon, magját és szelet almait hosszában. Sauté almákat együtt egy sütés serpenyőben 2 evőkanál sótlan vajjal. Szórjuk meg a sót. Sautéig addig, amíg az alma csak puha. Helyezzünk almát egy tálba, és tegyük félre.
 3. Egyesítsük a mazsolát és a Calvados-t egy kis tálban, fedjük le a műanyag csomagolást, a mikrohullámú sütőt mindössze 1 percig. Hagyja állni, és tegye félre.
 4. Olvadjon kb. 1 evőkanál vajat egy sütéses serpenyőben közepes, alacsony hőtől; adjunk hozzá frissen őrölt kenyérmorzsákat és pirítóst, gyakran kevergetve, amíg arany és illatos, körülbelül 1-2 percig. Át a zsemlemorzót egy kis tálra, és tegye félre. Az almát, mazsolát, zsemlemorzsát és cukrot, diót, fahéjat és citromlevet lerázzuk. Megolvad a maradék vaj és tartalék.
 5. Helyezzen egy nagyobb méretű pergamentpapírt a munkaasztalon lévő phyllo-ra. Helyezzen egy filely tésztát a pergamenre, hosszabb oldalával vízszintesen. Enyhessen a vajat a vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral. Ismételje meg a maradék négy lapot, egymásra rakva egymást. Helyezze a tölteléket egy 3 hüvelykes széles szalagra, a hüvely hosszának megfelelően, kb. 2 hüvelyk távolságra az oldalaktól. Hajtsuk le a fily rövid végeit a töltelék felett. Hajtsa át a hosszú vége a legközelebb a töltéshez. Roll, nem túl szorosan, a töltés fölött. Használja a pergamentpapírt segédeszközként és útmutatóként a rétes teljes “rönkjének” tekercselésére.
 6. Helyezze a réteget egy sütőlapra zsírozott pergamenpapírra, varrja lefelé. Kenje meg a teljes cukrászsajt vajjal és szórja meg a fennmaradó fahéjas cukrot. Szeletelje a rétes tetejét és süsse ki. Sütjük, amíg aranybarna, 20-30 percig. Vegye ki a sütőből, és hagyja nyugodni. Transzfer egy tálalóhoz és tetejére édesített crème fraiche-vel. Szelet egy fogazott késsel és szolgálja.
 7. A fahéj-cukor esetében: Összekeverjük az összes összetevőt egy tálban és keverjük össze.

  Tekintse meg a Chef Donald Link összes receptjét és főzőfotókat.

  Keressen több receptet és élelmiszert a Delish-n!

  18 Bacon receptek Cool esküvői torták 36 Brunch Receptek

kép

Loading...