Martha Stewart Crepes

Ez a recept alapul szolgálhat minden crepe létrehozásához.

Hozamok:

32

Hozzávalók
1 3/4 c.
univerzális liszt
1/2 ts.
Durva só
2 c.
teljes tej
3
nagy tojások
2 1/2 oz.
sózatlan vaj (5 evőkanál)
Útvonal
  1. Szitáljuk a lisztet és a sót egy nagy tálba. A tejet és a tojásokat egy közepes tálban mártsa. Öntsük a tej keverékét a lisztkeverékbe, keverjük össze. Habverővel. Törzs keveréket egy közepes tálba, és hűtsük legalább 2 órán át (vagy legfeljebb 1 napig). A tészta legyen a nehéz krémek konzisztenciája; adjunk hozzá több tejet, ha szükséges.
  2. Húzzon 8- vagy 12 hüvelykes, nem keskeny hüvelyes serpenyőt, és kefélje le a vajat. Dobálj vagy öntsön 3 evőkanál tésztát (apró crepes) vagy 1/3 csésze tésztát (nagy törmelékhez) a serpenyőbe, esztergáljon és billentse a serpenyőt egyenesen a tésztához. Főzzük, amíg a krepp teteje meg nem jelenik, az alsó rész szilárd és aranybarna foltokban, és a közepét levegőzsebekkel emeli, kb. 1 percig.
  3. Futtasson egy spatulát a krepp körül, hogy lazítsa meg. Csúsztasd a spatulát a krepp alatt, és óvatosan flip egy gyors mozdulattal. (Ha nem érkezik rendesen, akkor rendben van: használja a spatulát, hogy bontsa ki vagy átrendezze.) Főzzük, amíg az alja szilárd és aranybarna foltokban, kb. 45 másodpercig. Tegyük át egy tányérra, és fedjük le. (Az első nem lesz a legfinomabb.) Ismételje meg a maradék tésztát, és szükség esetén könnyedén törölje meg a vajat (minden 2 vagy 3 crepes). Szolgáljon azonnal.

kép

Hallie Burton

Loading...