Tamales a fekete babral

A kolumbiai pre-kolumbiai Mexikóból készült béna töltött tamale recept az epazote-val ízesített, jellegzetes, csípős mexikói gyógynövény, melynek nincs pontos modern helyettesítője, hanem hasonlítható a korianderhez vagy a savanyú és a petrezselyem keverékéhez.

A recept Cathy Kaufman, New York kulináris történészek elnökének köszönhetően.

Hozamok:

1

Hozzávalók
Fekete bab készítése:
2 c.
fekete bab
6
gerezd fokhagymát
1/2 ts.
szárított chili por
2
guajillo chilies
2
chipotle chilies
c.
szárított epazotot
1 evőkanál.
1
tomatillos
Tamale Tészta:
4 c.
masa harina
1 tk.
2 c.
meleg víz
15
kukoricahéj
Útvonal
  1. Töltsd ki a tölteléket: Helyezzük el a fekete babot, a fokhagymát, a chili por, a szárított chilit és az epazót egy nagy edényben, és fedjük le friss vízzel 2 cm-rel. Forraljuk fel és főzzük fél órát. Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és folytassuk a főzést egészen finoman. Csatorna. Vigyük át a szilárd anyagot egy élelmiszer-feldolgozó munkatálába, adjunk hozzá tomatillot és durvára vágjuk.
  2. Készítse el a tamale tésztát: Keverjük össze a sót és a masa harina-t egy keverő táljába. Lassan hozzáadjuk a forró folyadékot, kevergetve puha, nedves tésztát kapva. A tésztát öt percig verte fel a lábfejhez, hogy a lehető legnagyobb mértékben levegőzzük a tésztát. Megszórjuk a sütőporban, és 1 perccel még tovább verjük. (A kortárs receptek szalonnát tartalmaznak, ami könnyebb terméket eredményez.)
  3. Szerelje össze a tamalokat: Helyezzen egy homloklapot a pultra vízszintesen előtted. Spread körülbelül 2 evőkanál tamale tésztát egy vékony rétegben a méhkas felett, így a határ a széleken. Top körülbelül 1 evőkanál bab töltelék. Húzza fel a héjat a jobb és a bal oldali szélekre, és tekerje át a tésztát úgy, hogy a töltés fölé hajlik. Ezután tegye meg ugyanazt a homlokzat felső és alsó széleit is úgy, hogy a tészta töltse be a téglalap alakú csomagot. Hajtsa be a héj jobb és bal oldalát a tésztacsomag felett, majd hajtsa fel a héj fenekét, és hajtsa le a tető felső részét. Ügyeljen rá, hogy csinos csomagot készítsen. Ismételje meg a többi héjat.
  4. Helyezze a tamalákat fedett gőzölőbe és gőzbe 45 percig, ügyelve arra, hogy a gőzölő ne szárítsa ki. Azonnal tálaljuk, vagy felmelegítjük gőzöléssel.

<p>A különböző hozzávalókkal töltött Tamales, a babból a pulyka, a chilies és a hal, a mexikói diéta részét képezték <b>Kolumbusz előtt</b> az óceán kékjét vitorlázta. Ez a modern értelmezés arra készteti a babot, hogy az epazote-t, a jellegzetes, csípős mexikói gyógynövényt, amelynek nincs pontos helyettesítője, de melynek aromáját összehasonlították a korianderrel vagy a savanyú és a petrezselyemmel.</p><p><b>Recept:</b> <b>Tamales a fekete babral</b></p><p>“title =” Kolumbusz előtti Tamales fekete bab ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f6a90d3c165_-_precolumbian-tamales-black-beans-del1110-xl.jpg?crop=1xw:1.0 XH; Center, top & átméretezés = 480: *”<br/>/></picture></div></div><div class= Miguel Malo

Loading...