Ako volite patlidžan Parm, ti si idući u flip za ovaj dip

Iako je dostupan tijekom cijele godine, ljeto je zapravo vrhunac sezone patlidžana. Giant, flavorful patlidžani su oko kao u izobilju kao i tikvice upravo sada, što znači, oni su u osnovi eksplodiraju u svakoj trgovini i poljoprivrednika na tržištu. U kuhinji Delish, mi smo brainstorming najbolji načina da ih koristiti. Prženje, pečenje, roštiljanje – sve velike mogućnosti. No, ono što nas je stvarno uzbudilo pretvorilo ju je u umak.

Patlidžan Dip Beauty

Jonathan Boulton

Najpopularniji umak od jajašca mora biti mediteranska verzija, Baba Ganoush. Ja sam veliki obožavatelj, ali nisam morao gledati daleko da vidim da postoji već oko milijun velikih recepata. Nakon daljnjeg čišćenja interwebs-a za inspiraciju, ono što je stvarno uhvatilo moju oči bio je ovo Pepelarna parmezanska pjena s bloga Domaćini tosta. Prije svega, izgledalo je ukusno. Drugo, čini se da se sastojci savršeno prevode. Sve sa sirom u mješavini i na vrhu je pobjeda u mojoj knjizi. Osim toga, njezina tehnika prženja patlidzanata i cijele glave češnjaka u isto vrijeme je pravi genije. Dakle, igrala sam se s tehnikom.

Patlidžan Dip Beauty 2

Jonathan Boulton

Da bi pojednostavio proces, odlučio sam peći cijele patlidžane, umjesto rezova. Koža omogućuje unutrašnjost da parne, a da ne dobije mokra ili previše smeđe. To je možda najlakši način za kuhanje (i jesti) patlidžan. Čuvao sam prženu glavu češnjaka, koja nevjerojatno uzima jednaku količinu vremena i temperature kako bi se karamelizirala kao i za potpuno kuhanje patlidžana. Također sam povećala količinu marinara umak za više okusa i looser teksture. Konačno, odlučio sam prekriti umak s niskom vlagom mozzarella kriške (za razliku od više rešetkast, koji ide u smjesu) za bolje rumenila, i dodao je Panko breadcrumbs za taj potpis crunchy, patlidžan parm texture (bez duboko prženje gnjavaža).

Ako volite patlidžana parm, ti ćeš se obožavati ovaj zamoči.

PUSTITE RECEPT OVDJE.

PIN ZA GUBITAK:

Patlidžan Parm Dip Pinterest

Slijedite Delish na Instagramu.

Loading...