Black Cat Cookies

slika

Naomi Robinson

Kada je uočavanje crne mačke u vašoj je naklonosti.

prinosi:

4


tucet

Vrijeme pripreme:

0

sati

25

min

Ukupno vrijeme:

2

sati

0

min

Sastojci
2
drži neslanog maslaca, omekšati i podijeliti
1/2 c.
Nizozemski prerađeni kakaov prah
1 tsp.
espresso prah
3/4 c.
šećer
1/2 tsp.
košer soli
2
veliki žumanjci
2 tsp.
čist ekstrakt vanilije
2 c.
plus 2 žlice. svestrano brašno
1/4 c.
bijela čokolada, rastopljena
Upute
  1. U malom loncu na laganoj vatri zagrijte 3 žlice maslaca i kakaovog praha dok se maslac ne otopi, miješajući sve dok ne sjedinete. Neka se ohladi 15 minuta.
  2. U veliku zdjelicu pomoću ruku mješalice ili u zdjelu mješalice za stojeće uz pomoć pričvršćivača, prekinuti preostali maslac, espresso prah, šećer, sol i ohlađenu smjesu praha kakao sve dok se dobro ne kombiniraju i pahuljaste, oko 1 minute. Dodajte žumanjke i vaniliju i tukli dok ne sjedinete. Dodajte brašno u tri šarže, pazeći da se svaki dodatak potpuno kombinira prije dodavanja sljedećeg. Udarajte sve dok se smjesa ne povlači prema pričvršćivanju lopatice kako bi se formirala labav kuglica.
  3. Obratite tijesto na radnu površinu i oblikujte dva jednaka diska. Prijelaz na hladnjak da se ohladi sve dok tijesto nije čvrsta, oko 1 sat.
  4. Linija za pečenje s pergamentom i toplinskom pećnicom na 375 °. Izvucite jedan disk između papira za pergament do nešto više od 1/8 “debljine. Skinite gornji pergament list i uklonite mačkaste oblike, a zatim prenesite na pripremljenu ploču za pečenje, razmaknuto 1”.
  5. Pecite kolačiće sve dok centar kolačića ne dobije lagano pritisnutom, 10 do 12 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite na ploči za pečenje 5 minuta prije no što se prebacite na žičani stalak da se potpuno ohladi. Ukrasite bijelom čokoladom.
Loading...