Mousse od kvasca s maslinovom krvlju Gelée

Pojedinačni ramekini punjeni kremastim kolačima s narančastom kriškom i narančastom narančinom gelée napravili su fantastičan prikaz, ali nisu komplicirani i možete ih napraviti do 3 dana prije posluživanja.

prinosi:

6

Sastojci
mus
2 c.
teški krem
16 oz.
kremasti sir
c.
šećer u prahu
1 tsp.
sok od limuna
1 tsp.
ekstrakt vanilije
1/2 tsp.
sol
Gelee
1/2 c.
sok od naranče krvi ili sok od naranče bez pulpe
1 tsp.
nehrđajuća želatina
2 tsp.
šećer
1
mala krvava narančasta
Upute
  1. U srednjoj zdjeli, umiješajte tešku kremu dok ne postignete krute vrhove, a zatim pokrijte i držite u hladnjaku. U zdjelu električne mješalice opremljene s pričvršćenom lopaticom, pretucajte krem-sir i šećer od slatkiša sve dok se ne sjedinite. Dodajte sok od limuna, vanilije i sol i nastavite tuku dok ne postanu lagani i sofi. Pomoću gumene lopatice, preklopite u 1/3 šlagom. Preklopite preostalu šlagom, pazeći da ugradite zrak u mješavinu dok se preklopite. Napunite torbu za kolače ili plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti s velikim okruglim vrhom (Wilton Round Tip # 1a) s pjenom i cijevi jednakomjerno u svaki od šest ramekina. Pokrijte plastičnom omotom i ohladite najmanje 1 sat.
  2. U međuvremenu, pripremite gelée. Ulijte polovicu sok od naranče u malu posudu. Pospite je praškastom želatinom preko nje i pustite da sjedite oko 5 minuta, povremeno miješajući. U međuvremenu, kombinirati preostali sok i šećer u tavi i dovesti do kuhati. Dodajte želatinoznu smjesu i promiješajte gumenom lopaticom sve dok se potpuno ne otopi. Izvadite iz vrućine.
  3. Stavite krvavi narančasti dio na svaku ohlađenu pjenu. Nakon što stavite narančaste kriške na ohlađenu mousse, ulijte gelée smjesu na rub ramekin. Imajte na umu da gelée smjesa ne bi trebala kuhati kad ga uliti na vrh, ali ne biste trebali hladiti u potpunosti ili će se postaviti prije nego što ga uliti.
  4. Chill najmanje 1 ili 2 sata prije posluživanja, ili pokriti s plastičnim folijom i frižidirati za 2 do 3 dana. Kada je spremna za posluživanje, ukrasi ramekins s rickrack, dogovoriti se na pravokutnoj ladici obložen bijelim šećerom za brušenje i staviti na stol.

    Iz Sweet Designs: ispeći, obrtati, stilirati ga Amy Atlas. Copyright © 2012 Amy Atlas i The Stonesong Press, LLC. Objavio Hyperion. Dostupno tamo gdje se knjige prodaju. Sva prava pridržana.

    Tražite li još desertnih ideja? Pogledajte našu domaću čokoladni čip cookie recepti, recepti od pita od jabuka, i receptima od čokoladnih kolača.

slika

Johnny Miller

Loading...