Novčane torbe

Ove “novčane torbe” su velike za zabavu. Umak od kikirikija nudi mali udarac od čile papra i malo smeđe šećerne slatkoće.

Iz: Delish škola kuhanja © 2012 od tvrtke Hearst Communications, Inc.. Kupite knjigu sada!

Cal / Serv:
104
prinosi:

12

Ukupno vrijeme:

0

sati

50

min

Sastojci
Novčane torbe
1 tbsp.
ulje kikirikija
1
mali smeđi luk
1
češanj češnjaka
1 tbsp.
ribani svježi đumbir
4 oz.
mljeveno meso
1 tbsp.
fino usitnjenog palminog šećera
1 tbsp.
sitno sjeckani i prženi neslanici kikiriki
2 tsp.
sitno sjeckani svježi korijander
3
zeleni luk
24 × 3 inčni kvadratni wonton omoti
biljno ulje
Umak za umakanje kikirikija
1 tbsp.
ulje kikirikija
2
češanj češnjaka
1
mali smeđi luk
2
male svježe crvene chilies
1
staviti svježu limun travu
3/4 c.
kokosovo mlijeko
2 tbsp.
riblji umak
1/4 c.
tamnosmeđeg šećera
1/2 c.
hrskavi maslac od kikirikija
1/2 tsp.
curry prah
1 tbsp.
sok od limete
Upute
  1. Toplinsko ulje u woku; promiješati-pržiti luk, češnjak i đumbir dok se luk omekša. Dodajte piletinu; promiješati-pržiti dok piletina ne mijenja boju. Dodajte šećer; promiješati, pržiti oko 3 minute ili dok se šećer ne otapa. Umiješajte matice i korijander u smjesu za punjenje.
  2. Izrežite gornju zelenu polovicu svakog luka na četiri duge kriške; odbaciti polovicu preostalog luka. Podvodni luk trake u toploj vodi nekoliko sekundi kako bi savitljiv.
  3. Postavite 12 omotnica na brod; pokriti svaki omot s drugom, postavljen na dijagonalni oblik oblika. Stavite zaobljene čajne žličice smjese za punjenje u središte svake zvijezde; okupljaju kutove kako bi oblikovali oblik torbice. Vezani zeleni luk naliježe oko vrata svake vrećice kako bi držali zatvoren, sigurni čačkalicom.
  4. Napravite umak za umakanje (zamrzni višak za buduću uporabu): Toplino ulje u malom tavanu; kuhati češnjak i luk sve dok se ne omekša. Promiješati preostale sastojke; dovesti do ključanja. Smanjiti toplinu; pirjati, miješati, oko 2 minute ili dok se umak ne zgusne.
  5. Neposredno prije posluživanja, toplinsko ulje u wok ili veliku tavu; vrećice s dubokim prženjem, u serijama, sve dok se lagano ne zaspi i namoči. Ocijedite na upijajući papir; poslužite s umakom od umakanja.

Novac Bags

Louise Lister

Loading...