Tamales s crnim grahom

Ovo bogato tamalnim receptom iz Prekolumbovskog Meksika je začinjeno epazotom, osebujnom, pijeskom meksičkom biljkom koja nema precizne moderne zamjene, ali se može usporediti s cilantro ili mješavinom ukusnih i peršina.

Recite ljubaznošću Cathyja Kaufmana, predsjednika kulinarskog povjesničara New Yorka.

prinosi:

1

Sastojci
Punjenje crnog graha:
2 c.
crni grah
6
češanj češnjaka
1/2 tsp.
sušeni prašak chili
2
guajillo chilies
2
chipotle chilies
c.
sušeni epazot
1 tbsp.
sol
1
tomatillos
Tamale tijesto:
4 c.
masa harina
1 tsp.
sol
2 c.
Topla voda
15
kukuruzne ljuske
Upute
  1. Napunite: Stavite crne grah, češnjak, čili prah, sušene peraje i epazote u veliku posudu i pokrijte svježom vodom za 2 inča. Donijeti kuhati i kuhati na pola sata. Dodajte 1 žlicu soli i nastavite kuhati dok ne budete vrlo nježni. Ocijedite. Prebacite krutu tvar u zdjelicu za obradu hrane, dodajte tomatile i grubo nasjeckajte.
  2. Napravite tamalno tijesto: Pomiješajte sol i masa harina u zdjelu mješalice. Polako dodajte vruću tekućinu, miješajući da dobijete mekano, vlažno tijesto. Premjestite tijesto s pričvršćenjem lopatice na pet minuta kako biste zračili tijesto što je više moguće. Pospite u prahu za pecivo i pobijedite još jednu minutu. (Suvremeni recepti sadrže lardo, što rezultira lakšim proizvodom.)
  3. Skupite tamale: Ispred vas stavite ljusku na vodilicu. Proširite oko 2 žlice tamalnog tijesta u tankom sloju iznad ljuske, ostavljajući rub oko rubova. Vrh s oko 1 žlica punjenja graha. Podignite ljuske na desnom i lijevom rubu i gurnite tijesto tako da se prekriži nad punjenjem. Zatim učinite isto sa gornjim i donjim rubovima ljuske, tako da tijesto polaže punjenje i oblikuje pravokutni paket. Presavijte desnu i lijevu stranu ljuske preko paketa tijesta, zatim prekrižite dno bukve i prema dolje gornji sloj. Držite sklopivo kako biste napravili uredan paket. Ponovite s preostalim ljuskom.
  4. Stavite tamale u pokriveni parobrod i parajte 45 minuta, pazeći da se parobrod ne isušuje. Poslužite odmah ili ponovo zagrijte parnom.

<p>Tamales pun raznovrsnih sastojaka, od graha do puretina do chilija i ribe, dugo su bili dio meksičke prehrane <b>prije Kolumba</b> plovio je plavetnilo oceana. Ova suvremena tumačenja zahtijevaju začinjenje graha s epazotom, prepoznatljivom, mršavom meksičkom biljkom koja nema precizne zamjene, ali čiji je okus uspoređen s cilantrom ili mješavinom ukusnih i peršina.</p><p><b>Recept:</b> <b>Tamales s crnim grahom</b></p><p>“title =” Prekolumbijske tamale s crnim grahom ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f6a90d3c165_-_precolumbian-tamales-black-beans-del1110-xl.jpg?crop=1xw:1.0 XH, centar, na vrhu i veličinu = 480: *”<br/>/></picture></div></div><div class= Miguel Malo

Loading...