10 najružnijih jela

Ne bismo trebali prosuditi hranu prema svojim izgledima, ali u slučaju ove strašne, ali ukusne hrane, ponekad joj ne možemo pomoći.

Više od Delish: 10 stranih hrane iz cijelog svijeta

1. korijen celera

celer root

Otok Vittles / flickr

Iako to čini sjajan remoulade, korijen celera u sirovom obliku ne dobiva salivarne žlijezde. Poput ogrlice kuglanje, ovaj težak, zrnati korijen može se rezati tanke i poslužiti u salatama ili pureed u domaći, naravno kremasti juha. Nabavite recepte korijena celera.

2. Monkfish

grdobina image

h-bomba / flickr

Uz lice samo ljubavna majka bi voljela (ili bi htjela?), Monkfish nije riba koju želite susresti u mračnom uličici. Sa svojim oštrim, iglom sličnim zubima i blago nagnutim licem, ova riba se obično prodaje bez glave – iz očitih razloga. Ali njegovo se meso zove jastoga siromaha. Meso je, slatko i ukusno u plodovima mora. Nabavite recepte od monkfisha.

3. Morels

Morell

RobMan170 / flickr

Jedna od najcjenjenijih gljiva, morel su luksuzni znak proljetnog vremena i imaju cijenjenu umami kvalitetu. Ali morate priznati da nalikuju nečemu što je dolazilo iz dubine pod morem ili možda iz svemira. Nabavite recepte od morela.

4. Geodokse

geoduck

chizang / flickr

Čak i slatko ime ne pomaže da ove mekuše budu više apetitne. Ove ogromne školjke izlijevaju iz svojih školjaka i sliče se nekom (budimo iskreni) odlučno fallali. Ali, ako je pravilno pripremljen (recimo, svježi svježi na plaži) nema ništa bolje.

Više od Delisha: čudna hrana koju morate probati

5. Tartufi

slika

Ovisno o tome jesu li crne ili bijele (rjeđi i moćniji), ove dragocjene gljive mogu prodati za stotine ili čak tisuće dolara. Ali ako ih netko uočio u divljini, možda će ih biti odbačeni kao čudan grumen nečistoće. Okus koji dodaju u bilo koje jelo je neusporediv. Nabavite recepte tartufa.

6. Rakovi

rak

chizang / flickr

Oni se ne nazivaju mudbugs za ništa. Rakovi (ili rakovi) ne izgledaju više apetit prije nego što budu kuhani od bilo kakvog jezivog stvorenja. Ali jednom kad su kuhani do crvene u loncu kukuruza i krumpira, oni su neodoljivi. Nabavite recepte korijena celera.

7. Gorka dinja

gorak melon

Alexandra Moss / flickr

Ne samo da je ova dinja izrazito gorka, već i ponizno izgleda. Naborani, dugi, neravan i zeleni, ove dinje najbolje se bacaju u skuhati ili juhu u azijskom stilu. Također su tako gorke da se mogu koristiti umjesto hmelja u pivnicama.

8. Buddina ruka

Buda's hand

čarobnjak / flickr

Svatko s takvom rukom treba provjeriti liječnik. Prateći gustu, žutu lignju koja visi sa stabla, Buddhina je ruka zapravo nevjerojatno mirisni agrumi. Njezina kiselkasta, ali cvjetna ljuska je kandirano ili upotrijebljena za njegovu žarku. Također se povremeno koristi za upijanje alkohola.

9. Chayote

chayote

Thiago Gama Oliveira / flickr

Ako je Muppets napravio povrće, to bi izgledalo. Grčevi u tim gumama u obliku granata su toliko duboki da su gotovo mogli biti usta. Voće se može rezati i jesti sirovo ili se može kuhati i pripremiti prilično mnogo načina na koji ćete kuhati bilo koji drugi ljetni squash.

Durian

durian

YIM Hafiz / flickr

Ne samo da je to najsjajniji plod na svijetu (mislim da je trulo meso ili smeće), ali i najneprivodnije – i iznutra i izvana. Cijelo, sliči velikom šiljastom jajašcu. Jednom rezano na polovicu voća unutar je otkriven, koji je žućkasto i želatinozan, izgleda nešto prikladno poput jaje sac. Mnogi vjeruju da ima vrhunski okus koji ima okus najkraćeg sira.

Loading...