Brza hrana: istina u oglašavanju?

Prvo je postojalo Domino tjestenina za kruh. Sljedeći je došao KFC Double Down. Sada je naš stari prijatelj McRib vratio u našu kolektivnu gromadu pozornosti. Svakih nekoliko mjeseci nova (ili stara je nova) ponovo dolazi na scenu s prelijevajućom oglasnom kampanjom čija je svrha potaknuti nezaustavljive žudnje.

I priznajemo da često djeluje – nedavna bujica sveprisutne pornografije McRib-a imala nas je salivating. Izgledalo je tako sočno i srdačno, nagomilano je hrskavim kiselim kiselinama i lukom i počivalo na mekanom, jastučnom krevetu. No, stvarni sendvič koji je pozdravio kad smo ga naručili na Zlatnim lukovima nije izgledao baš kao slike koje smo vidjeli na oglasnoj ploči. Umoran i mlohav, bio je anemični mlađi brat ubojnog McRiba naših snova.

slika

Popularna web stranica za žene Jezebel nedavno je objavila fotografije koje je snimio bloger Dario D, koji je usporedio iskušavajuće slike u fast-food oglase i samim proizvodima. Kao što možda pogodite, stvarna stvar vrlo rijetko je živjela do advertiziranog platonskog ideala.

Inspiriran tim postom i našim nedavnim razočaranjima McRib-a, odlučili smo se krenuti u polje brze hrane. Na svakom smo zaustavljanju naredili najizbirljivije jelo od jelovnika restorana i dokumentirali stvarni nalozi.

Ovdje su rezultati našeg brzog hrane fotografskog bjesnilo:

McDonald’s McRib oglas

slika

Pravi posao McRib

slika

Arby’s Beef ‘n Cheddar

slika

Stvarni Arbyjev goveđi sir (nije sasvim)

slika

Burger King’s Double Whopper sa sirom

slika

Pravi BK Double Whopper sa sirom

slika

Un-Zemaljski Jack u Box Tacos

slika

Stvarni Jack u kutiji Tacos (Greasy and Sad)

slika

Ono što Wendy misli da njihova pikantna pileća salata izgleda…

slika

Što Wendy’s Spicy pileća salata zapravo izgleda (nije loše!)

slika

Kao što je oglašeno, Domino je piletina Alfredo Breadbowl

slika

Realni domino kolačići … Mmm

slika

Izgleda da Domino osvaja nagradu. Koja brza hrana mislite da živi do komercijalnog? Želimo znati!

Loading...