Ova tvrtka kaže kako svoje domove mogu izdržati uragan od kategorije 5

Kada se vlasnici kuća evakuiraju prije uragana, često nemaju pojma hoće li njihov dom biti tamo kad se vrate. Ali ako Deltec Homes, građevinska tvrtka iz Sjeverne Karoline, ima veze s tim, to će uskoro biti briga o prošlosti. Njihovi domovi potpuno su uragani, kažu, zahvaljujući svom okruglom obliku i izuzetno izdržljivim materijalima koji se koriste za njihovo gradnje. Deltecova internetska stranica može se pohvaliti da je za 47 godina izgradilo više od pet tisuća kuća – od kojih se nitko nije izgubio od uragana ili visokih vjetrova.

slika

Facebook / DeltecHomes

Jedinstveni okrugli dizajn znači da vjetar ne može stvoriti dovoljno tlaka na bilo kojoj strani kako bi se struktura propala. Arhitekti također namjerno podižu krov pod većim kutom tako da odbija vjetar. Radijalni krovni nosači, koji su mreža drvenih greda dizajniranih za podupiranje krova, mogu raspršiti energiju, a ne dopustiti da se izgradi. Onda su očiti načini kako Deltec graditelji povećavaju otpornost na oranice svojih domova, poput materijala za uokvirivanje dvostruke snage i armiranog prozora.

slika

Facebook / DeltecHomes

Budući da tlocrtovi prefab kuća mogu biti tako funky, Deltec nudi uzorke na njihovim stranicama. To znači, ako zagrepete glavu o tome kako kutni uređaji i ormari rade u kuhinji bez ikakvih strana, imate sreću. Tvrtka se oslanja na hackove kao što su poluotočići i otoci ili kuhinje koji se vraćaju na hodnike izgrađene usred kuće.

slika

Facebook / DeltecHomes

Ako pokušavate pronaći petlju – Jesu li samo gradili kuće na zapadnoj obali ?! – pokušajte ponovo. Deltecovi su domovi izdržali neke od najznačajnijih oluja na istočnoj obali posljednjih nekoliko desetljeća: Sandy, Katrina, Ivan, Andrew. “Najviše štete koje su naši vlasnici doživjeli je nekoliko izgubljenih šindri krova”, kaže web stranica Deltec Homes.

Provjerite dokaz.

Prostor od četiri Deltec kuće na otoku Topsail, NC, stajao je iza Uragana Fran 1996. godine.

slika

Facebook / DeltecHomes

U 2005, Hurricane Dennis uništio je dom u Oyster Bay, FL, ali onaj pored nje – jedna godina Deltec struktura – imao je jedva štete.

slika

Facebook / DeltecHomes

Ako nije bilo za sve pale stabla, jedva se moglo reći da je 1989. uragan Hugo prolazio kroz Carolinas.

slika

Facebook / DeltecHomes

Slijedite Delish on Instagram.

Preuzmite Delish app.

Loading...