Strah od crnog češkog planeta

Svaki toliko često dolazi zvijezda sastojak koji generira mnogo uzbuđenja (čitaj: hype), kao i zbunjenost (čitaj: krajnja zbrka). Tartufi su to postigli nekoliko desetljeća, kao i suncem sušene rajčice prije toga. Mnogi od tih sastojaka ulove i idu u američki kulinarski mainstream, dok drugi su samo previše osobit da se ništa drugo nego novitet.

Najnoviji super trendovski kuhar za kuharskog sastojka je crni češnjak. Ovo, savjetujem vam, nije vrsta stavke koja će vas zavesti na prvi kontakt. Općenito osjetljivi ljudi skloni su se odmaknuti od poznate hrane koja se neobjašnjivo pretvorila u crno, ali crni češnjak (ne treba se miješati s korejskim češnjaka od šest češnjaka češnjaka koji se nazivaju i “crni češnjak”) jedan je od onih rijetkih sastojaka koji vrijedi obustaviti zajedničke osjećaj.

slika

Zapravo, crni češnjak jednostavno je češnjak, samo u dobi od posebnog procesa fermentacije tijekom visoke topline tijekom mjeseca. Ova fermentacija uzrokuje da češnjake postaju mekane, slatke i doslovce se pretvaraju u crnu poput ugljena. U teksturi se ne razlikuje od prženog češnjaka, ali okus (i boja očito je nešto sasvim drugačije. Miris podsjeća na melase i pečeni češnjak, a okus je više sličan crnom čaju, slatkićima, smokvama i češnjakom. , zanimljivo, iznenađujuće, kao i pomalo zbunjujuće.

Crni češnjak je suradnja južnokorejskih, japanskih i američkih tvrtki, te je pronašao put do jelovnika u poznatim restoranima kao što su Bix u San Franciscu i Charlie Trotter u Chicagu. Također je napravio kratki nastup na Iron Chef America, kao i Top Chef. Ali ništa od ovoga ne znači ništa ako nemate pojma što učiniti s njom. S crnim češnjakom malo, bez sumnje, ide dug put, pa bih ga preporučio da ga koristite u tapenadi, s prženim piletinom, u ukusnoj juhu, ili čak uz kajgana jaja i isklesana. Slastnost i nepogrešiv karakter češnjaka čine ga čudno svestranima.

Crni češnjak se prodaje u vrećicama od 1.27 unci (otprilike $ 3.50) i dostupan je na Whole Foods Marketu, odaberite trgovine mješovitom robom diljem zemlje ili online.

Loading...