Tremor tartufa: Zemlja koja pogađa zemlju

Nekoliko godina unazad dolazim na kozji sir tako transcendentan i iznenađujući da je promijenio moj koncept onoga što je kozji sir mogao biti, pakao, promijenio sam ideju o siru, razdoblju! Humboldt Fog, koji slavi 25 godina zrelog i raskošnog života, bio je taj sir koji me je zalio i preokrenuo svaki put kad sam je uočio na jelovniku, da ga uključim u sve što sam naručio. To je popustljiv, kremasti, a zasigurno ne sira sir (oko 25 dolara), ali iskreno vrijedi svaki penić jer je manje komad sira i više iskustveni događaj.

Cypress Grove, proizvođači traženog i slavljenog Humboldt Fognog sira, nedavno je stvorio još jedan kremi od kozjeg sira, pod nazivom Tartufni Tremor. Imenom kao što je Tartufni tremor, ili vam treba staviti u neku vrstu prisilnog napada gljiva, ili jednostavno treba živjeti do svog imena kao jednog doista sporednog i spektakularnog sira. Srećom, to je potonje, jer još moram otići u gljivice izmišljotine nakon što konzumirajem znatan klin od sira.

slika

Tartufni tremor, obložen u alabastru obojenom oblogu (slično kao i njegov stariji Humboldt maglica), bogato je svjež i gustom kozjem siru, nježnom okusom crnih tartufa. Za razliku od tolikih namirnica koje se okuse s tartufima, Tartufni tremor ne razlikuje se od neodoljivog ukapavanja tartufnog ulja; Umjesto toga, ona je liberalno smeđena s talijanskim crnim tartufima, dajući mu jasan, ali ne i besplatan lik zemaljskog tartufa. Sam sir je mastan, tangy kao i neočekivano sočan, s različitim stupnjevima u okusu i dosljednosti dok se krećete od vanjskog kauča do središta. U usporedbi s tim, taj sirevi svakako je divan i uzvišen kao Humboldt Fog.

U idealnom slučaju, prvo ćete doživjeti tremor trbuha tartufa u svojoj jednostavnosti, i relativno neukrotiv. Imao sam to (sobnu temperaturu) presvučeno tanko preko svježeg kruha zajedno s nekoliko kriški krušaka (najistaknutiji). No, također se pokazalo nevjerojatno ukusnim nad svježom tjesteninom, pomiješanom u polenti i otopljeno u sendvič Panini uz pečene paprike i rajčice.

Tržnica tartufa dostupna je na Wegmanovom, Bristol farmu, Shop Rite, Safeway i Whole Foods Marketu za oko 25 dolara po funti (cijene će varirati).

Loading...