10 stvari koje trebate znati prije nego što jedete u prijateljskom

Svako dijete koje je odraslo u Novoj Engleskoj pamti putovanja prijateljskim prijateljima za one divne konjske glave i nostalgiju lanca, čak i za odrasle. Ono što je započelo kao mala školjkaša u zapadnom Massachusettsu raslo je do restorana s punim uslugama koji poslužuju jela i tretiraju se obiteljima diljem sjeveroistoka. Prijateljska usluga je samo trešnja na vrhu.

1. Počeo je tijekom Velike depresije.

Godine 1935. braća Prestley i Curtis Blake su se našli na poslu. Kao način da se prošire kroz teška vremena, mladići su posudili novac od svojih roditelja i otvorili poniznu sladolednu trgovinu u Springfieldu, gdje su prodavali češeri s dvostrukim kuglicama za samo 5 centi.

Prijateljski's
Prijateljski je

2. To je izvorno nazvan “Prijateljski”.

Braća Blake zamislili su trgovinu kao prijateljsko mjesto za obitelji koje uživaju u hamburgeru i sladoledu, pa stoga jednostavno ime “Prijateljski”. Ime nije promijenjeno tako da uključuje apostrof do 1989.

3. Drugi svjetski rat prisilio je osnivače da zatvore dućan.

Osnivači su se privremeno zatvorili 1943. godine, zatvarajući svoje lokacije u području Zapadne Massachusetts i stavljajući znakove koji su rekli da će se vratiti “kad pobijedimo u ratu”. Trgovine su ponovo otvorene 1945. godine, pružajući obilje sladoleda kako bi proslavili ratni kraj.

Prijateljski's

Prijateljski je

4. Hershey i Friendly su imali dugo, slatko prijateljstvo.

Prijatelji su prodali Hershey Foods Corporation 1979, što je izazvalo neke genijalne suradnje koje se i danas mogu naći na jelovniku. Reese’s Pieces Sundae još je uvijek uber-popularna stavka, a ostali Hershey slasti poput Oreo i Heath Bar Crunch napravili su nastupe kao paranja za legendarni sladoled.

Prijateljski's Reese's Pieces Sundae

Prijateljski je

5. Izgubljuju više od 27 milijuna galona sladoleda godišnje.

Prijateljski je bio prvi restoran u Novoj Engleskoj koji je u 50-ima uvodio “pola litre sladoleda”, a sada je postao ključan u supermarketima posvuda. Ljubitelji sladoleda mogu birati između 63 okusa u restoranima ili čak pokupiti šalice Sundae, svečane sladoledne kolače, sundae češeri i još mnogo toga iz sekcije zamrzivača trgovine kako bi uživali kod kuće.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

Izrada ove godine # icecream365.

Post koji dijele Prijatelji (@ prijatelji) na

6. Ali sladoled nije jedina specijalnost Prijatelja.

Kada je tvrtka 1988. godine kupila tvrtka Tennessee Restaurant, prijateljstva postala su restoran s punim uslugama. Prva hrana bila je hamburger, ali od tada su razgranali kako bi obuhvatili hamburgere napravljene po narudžbi, ukusni sendviči poput napunjenog SuperMeltsa i prijateljskog Franka, vrućeg psa koji je služio na raskošnom novom Engleskom stilu.

Prijateljski's BBQ Chicken SuperMelt

Prijateljski je

7. Lanac je prekinuo Guinnessov svjetski rekord … dva puta.

Godine 1980. Friendly je razbio Guinnessov svjetski rekord za izgradnju najvećeg sunda, a zatim je nadmašio bacajući najveću svjetsku desertku u 2013. na travnjaku sjedišta tvrtke u Wilbrahamu, MA.

Prijateljski Guinnessov svjetski rekord iz Reganovog originalnog videa na Vimeu.

Morate probati Fribble.

Ne, to nije pogreška kod nekih od najbližih ikonskih slastica prijateljstva, miloksak je s besmislenim imenom, koji je izumio nekoliko kupaca. Izmiješanje se sastoji od aromatiziranog sirupa i ledenog mlijeka, a nekada se zvao strašno strašno natrag u dan, nakon što je impresionirani kušač smatrao da je to “strašno veliko i strašno dobro”. Trenutačno ime očigledno znači “stvar bez velike važnosti”, ali smatramo da potkopava njegovu ludju ukus.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

Učinili ste to! Živjeli na #FribbleFriday (inače poznat kao naš omiljeni dan u tjednu) ��

Post koji dijele Prijatelji (@ prijatelji) na

9. Kupili ste ih za odmor desert.

Prijateljski sladoledni pecivi su kao svečani kolači za svaku prigodu, ali jubilarni kolačići su od 1975. godine. To je čokoladni sladoled, okružen sladoledom čokoladnim čipom i na vrhu s glupom, sjeckanim bademima, srebrnom vrpcom i bombonima. Doista, sretan praznik!

Pogledajte ovaj post na Instagramu

Sada ovo želimo provesti blagdane. Hvala vam što ste podijelili @yankeemagazine!

Post koji dijele Prijatelji (@ prijatelji) na

10. Oni su potpuno promijenili sendvič sladoleda.

Lanac se udružio s Pop-Tartsom kako bi stvorio neke sendviče sladoleda od sladoleda koji su stavili tipičnu raznolikost zamrzivača na sramotu. Partnerstvo je započelo s Candy Barom, zabranjenim sendvičima sladoleda od čokolade i jagode, ali trenutni okus je slani karamel Blondie Brownie Blasé. YUM.

slika

Ljubaznošću prijateljstva

Slijedite Delish na Instagramu.

Loading...