Chipotleovo novo skandalo još je više odvratno od izbijanja bolesti

Chipotle jednostavno ne može ostati izvan vijesti. Nakon što je revampirala svoje postupke za sigurnost hrane, a zatim ih ponovno mijenjale, lanac je još uvijek bio pogođen s još jednom epizodom norovirusa. A sada bivši zaposlenik tuži tu tvrtku, a ne za bilo kakve bolesti uzrokovane hranom. Ne, tužila je zbog nepravednog prekida, seksualnog uznemiravanja, napada, odmazde i diskriminacije.

Prema riječima NBC San Diega, Ariana Castaneda traži neodređene štete za izgubljene plaće, naknade i medicinsku plaću nakon što je nepravedno prekinula i maltretirala četvorica menadžera na Chipotleovoj Woodland Hills, CA lokaciji.

Prema sudskim spisima, Castaneda je radio u restoranu Tex-Mex od prosinca 2013. do puštanja 10. veljače 2016. godine. Ona je bila glavni kuhinjski radnik i navodi da su joj menadžeri seksualno maltretirali, a također su koristili sigurnosne kamere kako bi špijunirali ženske kupce pronašli su atraktivne.

U tužbi, koju je 16. ožujka podnijelo državno tijelo Vrhovnog suda u Kaliforniji, Castaneda tvrdi da su “sva četiri menadžera stvorila seksualno napunjenu atmosferu usmjerenu na ženske zaposlenike i kupce”. Ona također tvrdi da je njezina crna uniforma košulja namjerno naredila nekoliko veličina premalih i da je, kad je zatražila veću veličinu, pitao menadžer: “Je li to zato što tvoja su prevelika?” Nakon što je primila drugu košulju koja je još bila premalena, tvrdi ona, upravitelj je ponovno rekao: “To se ne uklapa jer su tvoja boja prevelika, ha?”

Štoviše, tužba navodi da bi menadžer pokušao prisilno zagrliti Castaneda i redovito ju je dotaknuo pod košulju na leđima, struku i trbuhu, nakon što je stavio ruke na led ili druge hladne površine. Također se navodi da su menadžeri napravili neprimjerene primjedbe o grudima drugog bivšeg zaposlenika i koristili su pogrdni i / ili mizogistički jezik (“kuje”, “ove žene za žene” i “veliki boob [ime zaposlenika]”) usmjerene na obje ženskih zaposlenika i kupaca.

Kad je od NBC-a tražio komentar, glasnogovornik Chipotlea izjavio je da, kao pitanje politike, tvrtka ne komentira tužbu na čekanju.

Slijedite Delish on Instagram.

Loading...