Indra Nooyi, prva ženska predsjednica PepsiCo, spušta se

Indra Nooyi, prva ženska predsjednica PepsiCo, najavila je da će ostaviti svoju ulogu, koja će biti učinkovita u listopadu. Ostat će na mjestu predsjedatelja početkom 2019. godine, a Ramon Laguarta, koji je već 22 godinu bio s tvrtkom, preuzeo bi svoj položaj.

Pod Indraovim 12-godišnjim poslovanjem kao CEO, povećala je prodaju PepsiCo za 80 posto, što je ponekad pomrcalo usredotočenost na Indre, a ne na ono što je učinila. Bila je to prva ženska predsjednica tvrtke – jedna od samo nekoliko žena koje su vodile Fortune 500 tvrtki – a ona je bila jedna od rijetkih ljudi boja na čelu Fortune 500 tvrtke.

U svojoj službenoj izjavi Indra je izjavila: “Odrastanje u Indiji nikad nisam zamišljao da bih imao priliku voditi takvu izvanrednu tvrtku”.

Indra se pripisuje širenju PepsiCo prisutnosti na međunarodnoj razini i gurajući tvrtku da se usredotoči na zdraviji izbor snacka i napitaka. Iako su neki kritičari rekli da se usredotočio na zdravlje bio je prevelik, mnogi su to pohvalili. Indra je iza Bublya, konzervirane pjenušave vode i nabavka Bare Foods, proizvođača voća i povrća.

Prema Vrijeme, u intervjuu Indra je rekla: “Imam divno vrijeme za izvršni direktor, ali u nekom trenutku sjednete i kažete, izgleda, to je odgovoran potez da izvrši urednu tranziciju i da netko drugi preuzme vodstvo ove tvrtke Biti CEO zahtijeva snažne noge i osjećam se kao da sam vodio dvije noge relay utrke i želim da netko drugi s lijepim jakim nogama i oštrim očima dođe i vodi ovu tvrtku. “


slika
Con Poulos

PREDNOSTI ODMAH Delish Cookbook, amazon.com

Loading...