Pileći s farmama Sanderson testirani pozitivno za ketamin i druge lijekove

Dok su neke tvrtke za perad zabrinute za održavanje potražnje i čak bi nam se moglo pretjerivati ​​u trgovini, većina se bori s tekućom raspravom o korištenju antibiotika. No, tu je Sanderson Farms, tvrtka koja bezbrižno hrani svoje ptičje antibiotike, pa čak i touts čudno značku časti u svojoj najnovijoj oglasnoj kampanji.

“Neke tvrtke nastoje vas potrošiti više novca pomoću oznaka poput” podignutih bez antibiotika “, kaže zaposlenik na fotoaparatu, jezik u obrazu. “Na farmama Sanderson, ne vjerujemo u takve trikove.”

Ali možda nećemo biti antibiotici za koje bismo trebali biti zabrinuti. Prema novoj tužbi, pilići Sanderson Farms sadrže niz neugodnih sastojaka poput amoksicilina, penicilina, hormona rasta, prednizona i drugih steroida, pesticida i ketamina.

Da, ketamin, anestetik koji inducira stanje nalik na trans, a pruža olakšanje boli, sedacija, a ponekad i gubitak pamćenja.

slika

U sudskom podnesku, Udruga organskih potrošača, Prijatelji Zemlje i Centar za sigurnost hrane, tvrde da je Sanderson Farms – treći po veličini proizvođač pilića u SAD-u – leži kupcima o svojim proizvodima. “Sandersonova” 100% prirodna “marketinška i reklamna shema lažno i zavaravajuće ukazuje na to da potrošači ne konzumiraju samo piletinu, a nikako sintetičke droge ili druge kemikalije”, kaže tužba.

Čak i ako nikad niste pokupili paket od piletine s oznakom Sanderson, vjerojatno ste jeli svoje proizvode od peradi. Tvrtka opskrbljuje ptice za druge marke u supermarketima, pa čak i dionicama restorana poput Dairy Queen, Chili’s, Olive Garden i još mnogo toga, Vice izvješća.

Tužba navodi rezultate ispitivanja koje je proveo USDA služba za sigurnost i inspekciju hrane, koja je 2015. i 2016. godine pronašla “ostatke koji nisu 100% prirodni”. U stvari, 33 posto uzoraka sadrži antibiotike, steroide, hormone i pesticide. No, možda je najzanimljivije što je ketamin otkriven u devet uzoraka iz postrojenja u pet različitih država.

Sanderson Farms je, naravno, obratio navode protiv svojih proizvoda. “Naša razborita upotreba antibiotika je držanje pilića zdravim i sprječavanje bolesti, a ne za promociju rasta”, rekao je Sandersonov glavni operativni časnik Lampkin Butts za New York Times.

Tvrtka je čak i pola obranila upotrebu lijekova i zabranila uporabu pesticida: “Sanderson Farms ne daje antibiotike, druge kemikalije i pesticide, niti” druge lijekove “koji su navedeni u pritužbi s jednim izuzetkom”, rekao je tvrtka. Bloomberg u priopćenju. “Naši veterinari s vremena na vrijeme propisuju penicilin u dozama koje je FDA odobrila za liječenje bolesnih jata.”

Što je s tim ketaminom?

Slijedite Delish on Instagram.

Loading...