Slavni kuhar Mario Batali optužen je za seksualno ponašanje

Poznati kuhar Mario Batali optužen je za seksualno nepoštivanje višestrukih žena, navodi se u istraživanju web stranice Eater. Četiri žene kažu da ih je Batali dotaknuo neprimjereno u slučajevima koji su se dogodili tijekom dva desetljeća.

Žene koje su optužile Batali ostale su anonimne jer su se bojale odmazde, ali Eater je potvrdio njihove priče s računima prijatelja, kolega ili članova obitelji koji su rekli o incidentima i javno dostupnih informacija. Dvije su ţene rekle da ih je napao na poslu, a jedan je rekao da ju je natjerao da ga udari kako bi napustio zatvoreni prostor, a drugi je rekao da æe ga je opetovano istrgnuti. Dva druga kažu da su se incidenti dogodili na industrijskim događanjima; jedna žena je rekla da je udario u nju i uhvatio grudi na zabavi, a četvrti je rekao da je protrljao grudi nakon što je netko prolio vino na košulji. Eater, koji je proveo desetke intervjua za priču, također je izvijestio da je Batali bio poznat po iznošenju seksualno neprikladnih komentara o ženama i prema njima.

Batali je izjavio Eateru, a on nije nijekao ponašajući se neprimjereno govoreći kako je otišao “predaleko” i “neće ponovno učiniti tu pogrešku”. “Ispričavam se ljudima kojima sam zlostavljao i ranio, iako identitet većine pojedinaca spomenutih u tim pričama nije otkriven, većina opisanih postupaka zapravo se podudara s načinima na koje sam postupao” On je rekao. “To je ponašanje bilo pogrešno i nema izgovora, preuzimam punu odgovornost i jako mi je žao zbog bilo kakve boli, poniženja ili nelagode koje sam prouzročio svojim vršnjacima, zaposlenicima, klijentima, prijateljima i obitelji”.

Glasnogovornik skupine Batali & Bastianich Hospitality Group izjavio je Eateru da su u listopadu dobili prvu službenu pritužbu o Batali, a on je bio primoran i rekao mu da prolazi kroz obuku. Tvrtka, koja je već dugi niz godina imala seksualno uznemiravanje, sada će zaposliti vanjsku tvrtku za istrage zaposlenika koji žele pritužbe. “Gospodin Batali i dogovorili smo se da će odstupiti od poslovanja tvrtke, uključujući restorane, i to je već učinio”, navodi se u priopćenju tvrtke. Batali će ostati vlasnik njegovih restorana.

ABC show Žvakati, gdje je Batali zajednica, zamolio ga je da odstupi dok pregledavaju tvrdnje. “Iako nismo svjesni bilo kakvog neprimjerenog ponašanja koje uključuje njega i bilo koga tko je povezan s emisijom, brzo ćemo se baviti navodnim kršenjima naših standarda ponašanja”, rekla je mreža u izjavi.

Njegovi kolege u svijetu hrane su se odmjeravali na društvenim medijima:

Loading...