Starbucks spušta sve svoje prodavaonice Teavana

Obožavatelji oolonga i engleskog doručka – i, u redu, besplatni uzorci u trgovačkom centru – u žalosti, jer Starbucks najavljuje da zatvara sve svoje trgovine Teavana širom zemlje.

Okrivljen zbog pada prometa na trgovačkom centru, tvrtka je bila prisiljena ponovno procijeniti strategiju za “boreći” liniju čaj-centric dućana natrag u travnju, Business Insider izvještava. Vijesti o zatvaranju čini se da potvrđuju da je tvrtka izgubila nadu svake šanse za oživljavanje marke.

Scott Harlan Maw, direktor tvrtke Starbucks izjavio je u priopćenju: “Posljednjih godina mnogi maloprodajni trgovci na trgovačkim centrima nepovoljno su pogođeni smanjenim prometom stopala … Naše prodajne prodavaonice Teavana nisu imuni, a mnogi su izvijestili o negativnim troškovima i poslovnim gubicima za neko vrijeme. “

slika

Getty

Mediji su profilirali smrt prodavaonice diljem predgrađa tijekom posljednjih nekoliko godina, ali njezini učinci dosad nisu postigli velike tvrtke u prehrambenoj industriji. Većina cigle i žbuke Teavana trgovine nalaze se unutar tih bivših potrošačkih vrućih, tako da nije ni čudo Starbucks Corporation je odlučio ukloniti s flailing tvrtka.

U međuvremenu, pružatelj kave i dalje raste i proširuje se, s jednom Starbucksovom trgovinom dnevno, prema CNN Money.

Zatvarači će se dogoditi u fazama, s 379 trgovina oplatom do kraja godine, a ostatak će se ukinuti do proljeća 2018.

Nema riječi o tome hoće li ili ne Teavanaova online platforma nastaviti funkcionirati nakon zatvaranja fizičkih prodavaonica, ali Starbucks planira nastaviti posluživati ​​čajne proizvode u vlastitim kafićima.

Slijedite Delish on Instagram.

Preuzmite Delish app.

Loading...