Tajno značenje iza svih Starbucks boja žanra

Nije potrebno nikakvo ozbiljno istraživanje da shvatimo da volimo Starbucks. I s više od 23.000 lokacija u 70 zemalja širom svijeta, prilično je očito da nismo jedini.

To se, rekao je, ima toliko mnogo tajni u vezi s svakodnevnim poslovanjem više milijarde dolara tvrtke kave da se početi pitati ako postoje Oompa Loompas trčanje show.

slika
Giphy

Za jedan, jeste li ikada primijetili različite boje pregače? Ponekad barista nosi zelenu boju, a ponekad crni; povremeno ćete čak vidjeti crvenu ili narančastu boju. Pa, očito, sve te boje zapravo znače nešto. I ne svatko može nositi željenu crnu pregaču ili posebnu crvenu.

Prema novom postu na mjestu marke, zelena pregača je osnovna pregača. Svatko tko radi na Starbucks može nositi boju potpisa lanca za kavu. Ali čak i osnovne pregače mogu dobiti malo nadogradnju. Ako je partner služio u vojsci ili diplomirao iz Starbucks College Achievement Plana, oni mogu primiti pregače s posebnim zakrpe. Trgovine u Maleziji čak i izvezu grudicu na pregače gluhih radnika.

Crna pregača, s druge strane, rezervirana je za kavu Masters a.k.a onima koji su certificirani u stručnom znanju kave. Prvi je put predstavljen početkom 90-ih kao način odvajanja stručnjaka od svih ostalih.

Tijekom godina, kada su se tvrtka razvukla na odjevni kôd (konačno su zakopčali gumbe i pramčane kravate), ostale boje pregača su se smanjile. Na primjer, crvena pregača uvedena je za odmor sezona crvene čaše, ljubičaste pregače za šampiona u barista i narančaste pregače u Nizozemskoj za slavlje Koningsdag ili King’s Day.

“Stvarno smo prihvatili raznolikost dok smo ostali vjerni onome tko smo”, rekao je glasnogovornik Starbucksa u priopćenju za medije. “Možete to vidjeti svaki dan.”

Slijedite Delish on Instagram.

Preuzmite Delish app.

Loading...