Zašto se vodka okreće smeđim

S viskijem i ostalim smeđim alkoholnim pićima postaje divlje popularan s tisućljetnom gomilom piva, destileri jasnih duhova praktički su ostali u prašini. Posebno je vodka patila od strmog pada prodaje, prema Wall Street Journalu. Sada, u nekoj vrsti “ako ih ne možete pobijediti, pridružite se”, destileri se prebacuju prema bareloj votki i dobivaju tamniju viskoznost.

slika

Na primjer, Absolut je dodao karakele boje barrel-u doba votka jednostavno pozvao Hrast u svojoj liniji, posebno ciljanje ljubitelja viskija. U međuvremenu, Constellation Brands, matična tvrtka iza Svedke Vodke i crnog Veleta kanadskog viskija, upravo su stekli u Utah-inom veleprodajnom whiskyu, High Westu.

Zatim postoje destilerije zanata kao što je Bull Run u Oregonu, koji je prvo uzeo staru europsku tradiciju starenja votke u čašama viskija, pretvarajući je u Starka, slatka i složena verzija votke. Siva guska čak je sudjelovala uvođenjem VX, votke koja je bila pomiješana s konjaka i dvije godine starosti u barelu.

slika

Kao što ističe kvarc, tamnije likere imaju “osjećaj zanata koji odgovara zrelijoj, složenijoj paleti”, ali da kada su votke donosili okuse kao što su zobena zobena, marshmallow i šlag, oni su “smanjili svoje marke”.

Nemojte očekivati ​​da će taj trend uskoro usporiti. Bloomberg izvještava da viskijev uspon “nije samo američki, to je globalni”, a stručnjaci industrije predviđaju da nastave oko desetljeća. Iskreno, više hrastovih, jantarno napitanih pića zvuči sjajno za nas – piti ćemo ga!

slika

Slijedite Delish on Instagram.

Loading...